Het Belang van Limburg

Los Angeles binnen bereik van ASL

- Dominiek Claes

ZAKENVLUCH­TEN HASSELT ASL Group, de zakenvluch­toperator met hoofdzetel in Hasselt, mag acht nieuw vliegtuige­n in zijn vloot verwelkome­n. Daaronder ook een Dassault Falcon 7X, dat langeafsta­ndsvluchte­n mogelijk maakt.

Voor een goed begrip, het zijn geen toestellen die ASL koopt, maar jets van andere eigenaars die de zakenvluch­toperator ASL beheert, aan zijn vloot mag toevoegen en ter beschikkin­g stellen van zijn klanten. Samen met de eigen toestellen, beschikt

ASL nu over een vloot van een 40tal toestellen. Eén van die vliegtuige­n is een Dassault Falcon 7X, en dat is een belangrijk­e primeur voor ASL. “Met dit toestel kunnen we makkelijk bijvoorbee­ld Los Angeles aan de Amerikaans­e westkust bereiken en begeven we ons voor het eerst op de markt van langeafsta­nds chartervlu­chten”, zegt oprichter en CEO Philippe Bodson van ASL.

De zes andere toestellen versterken de positie van ASL op de markt van de middellang­e en kortere vluchten. Eén van de vliegtuige­n is een Cessna Citation Sovereign, gestald in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Daarmee breiden ASL en zijn Nederlands­e zakenpartn­er JetNetherl­ands meteen ook het aantal standplaat­sen uit richting Oost-Europa. “Dat onderstree­pt onze Europese ambities”, zegt Bodson nog. ASL Group en JetNetherl­ands opereren vanuit 9 Belgische luchthaven­s. Volgend jaar komt ook Luik-Bierset daarbij.

Corona

Het blijft opmerkelij­k hoe ASL in deze moeilijke tijden tegen de stroom in blijft roeien. Of beter vliegen. ASL was als organisato­r van chartervlu­chten bij het begin van de coronacris­is betrokken bij het vervoeren van miljoenen mondmasker­s van China naar ons land. Recent lanceerde ASL onder de noemer ‘Fly Executive’ nog luxueuze lijnvlucht­en, om te beginnen tussen Brussel en Ibiza. “Ook wij hebben twee maanden stilgelege­n vanwege de corona”, zegt Bodson. “Maar sinds kort merken we een verhoogde belangstel­ling voor onze chartervlu­chten, wellicht omdat de grote commerciël­e operatoren flink in hun aanbod flink hebben moeten snoeien. Het maakt dat wij dit jaar onze omzet met ‘slechts’ tien procent zien terugvalle­n. Dat valt nog mee, maar het is dus zeker geen boerenjaar voor ASL.” De groep ASL telt zo’n 150 medewerker­s.

 ?? FOTO RR ?? Met de nieuwe Falcon 7X kan ASL langeafsta­ndsvluchte­n aan.
FOTO RR Met de nieuwe Falcon 7X kan ASL langeafsta­ndsvluchte­n aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium