Het Belang van Limburg

Zeler meteen inzetbaar

- Lars Aussems

VROUWENVOE­TBAL ZATERDAG 14.00U: CLUB BRUGGE - KRC GENK LADIES Na een succesvoll­e competitie­start tegen Charleroi (3-1winst) trekt KRC Genk Ladies zaterdag (14.00u) naar Club Brugge. “Ik verwacht een open wedstrijd”, vertelt aanvalster Gwen Duijsters (foto, 21).

KRC rekent opnieuw op de Peerse spits, die op de vorige speeldag een loepzuiver­e hattrick lukte . “Die eerste zege was goed voor het vertrouwen van onze nieuwe, jonge groep. De sfeer zit er meteen goed in. Ook voor mezelf werd het een droomstart. De afgelopen jaren verliepen wat moeilijker. Ik ben dus blij met het vertrouwen van de coach. Die hattrick heeft me een boost gegeven. Dit seizoen wil ik écht mijn kans grijpen.”

Duijsters’ ambitie is uiteraard om haar basisplek te behouden. Met haar snelheid en killerinst­inct hoopt ze ook Brugge zaterdag pijn te doen. “Het wordt een interessan­te match. Beide teams lijken aan elkaar gewaagd en willen knokken voor de dure plaatsjes in play-off 1. Club beschikt over veel jong geweld en gevaarlijk­e flanken. Vooraf zijn we wel tevreden met een punt, maar uiteraard gaan we eerst voor de zege. Het is voor ons een seizoen waarin alles mag en niks moet. Het spreekt echter voor zich dat je als sporter zoveel mogelijk wilt winnen.”

Bij Brugge is sterkhouds­ter De Groote onzeker. Bij Genk is Stevelmans pas vanaf volgende week 100 procent inzetbaar. Labro en Van Den Steen komen uit blessure. Ook kan KRC in principe meteen al een beroep doen op kersverse aanwinst Aline Zeler. Administra­tief is alles in orde. Coach Guido Brepoels kan haar dus selecteren. “Die transfer was heel onverwacht, maar werd erg positief ontvangen”, aldus Duijsters. “Aline kan een sleutelspe­elster worden binnen onze ploeg. Op training drukte ze meteen haar stempel. Een echt leidersfig­uur, die het beste in ons naar boven wil brengen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Gwen Duijsters.
FOTO JEFFREY GAENS Gwen Duijsters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium