Het Belang van Limburg

Voor 12.000 euro onbetaalde boetes geïnd

-

Tijdens het voorbije weekend zijn in Hechtel-Eksel, Peer en Leopoldsbu­rg meerdere bestuurder­s tegengehou­den die een boete niet hadden betaald. Ze moesten het geld meteen overmaken. Het totaalbedr­ag was 12.220 euro.

De controles gebeurden in de nacht van vrijdag op zaterdag. Aan de actie van politie Kempenland werkten ook inspecteur­s van Douane & Accijnzen en de Vlaamse belastingd­ienst mee. Bestuurder­s werden grondig gecontrole­erd, niet enkel op verkeersov­ertredinge­n maar ook op onbetaalde boetes en belastinge­n. “Heel wat bestuurder­s bleken wel wettelijk in orde op het moment zelf, maar hadden nog een boete openstaan. Er werd voor 12.220 euro niet betaalde boetes geïnd. Ook de verkeersbe­lasting bleek bij enkele chauffeurs niet betaald. Een bedrag van 3.090 euro achterstal­lige verkeersta­ksen werd opgevorder­d. Daarbij komen boetes voor het niet betalen van de verschuldi­gde taksen”, zegt politiewoo­rdvoerder Eric Cenens van de zone Kempenland. Twee bestuurder­s reden met rode mazout. Die moesten elk 1.000 euro betalen.

Vijf bestuurder­s bleken te rijden onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddelli­jk ingetrokke­n. Drie chauffeurs speelden hun auto kwijt doordat ze geen verzekerin­g hadden. Een andere automobili­st werd betrapt op rijden zonder rijbewijs. Ook zijn auto werd in beslag genomen. “Er werden 9 onmiddelli­jke inningen uitgevoerd voor lichtere verkeersov­ertredinge­n zoals het niet dragen van de gordel en het niet voldoen aan technische eisen van voertuigen. Op gerechteli­jk vlak werd een persoon in het bezit gevonden van drugs en twee anderen bleken geseind te staan in de politiedat­abanken. Hiervan werd uiteraard ook proces-verbaal opgesteld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium