Het Belang van Limburg

Podium voor Van Avermaet, Hermans imponeert maar past voor Sanremo

- Pieter Vanlommel

WIELRENNEN

GRAN TRITTICO LOMBARDO Twee dagen na zijn achtste plek in Strade Bianche pakte Greg Van Avermaet in de Gran Trittico Lombardo zijn eerste podiumplaa­ts van het seizoen. Winnaar Gorka Izagirre ontsnapte uit een elitegroep van acht. Quinten Hermans maakte indruk in de vroege ontsnappin­g: “Dit was de prikkel die ik nodig had.”

Nog te onthouden uit de eendagskoe­rs tussen Legnano en Varese: een sterke Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix) zat mee in de elitegroep van Van Avermaet en eindigde achtste. En van Limburgse zijde deed Quinten Hermans (CircusWant­y Gobert) van zich spreken. Hij trok mee in de vlucht van de dag en won het tussenspri­ntklasseme­nt. Samen met de Nederlande­r Oscar Riesebeek hield Hermans als enige stand toen er uiteindeli­jk een ruime kopgroep gevormd werd met daarin alle grote namen.

“Maar na 175 kilometer in de aanval was het beste eraf en moest ik passen toen die favorieten doortrokke­n op een klimmetje diep in de finale”, doet Hermans zijn verhaal. “Ik heb me dan laten uitzakken tot een achtervolg­end groepje. Daar heb ik nog vol op kop gereden voor mijn ploegmaat Jan Bakelants. Ik ben ‘content’ dat ik in de aanval ben gegaan, al was het jammer dat we nog een sterke pion misten om het tot op de streep uit te zingen. Maar ik heb voortduren­d hoge wattages kunnen trappen, dat was net wat ik nodig had.”

Van sauna naar douche

Het peloton reed maandag bijna van start tot finish door de gietende regen, een schril contrast met de Toscaanse bakoven in Strade Bianche op zaterdag. “Het was een driedaagse van extremen”, knikt Hermans. “Zo’n stortbuien als vandaag (gisteren, nvdr.) heb ik nooit eerder meegemaakt. En de hitte van zaterdag was ook abnormaal. In Strade Bianche reed ik lek op de derde gravelstro­ok en moest ik minutenlan­g wachten op assistenti­e. Ik kon nog wel terugkeren, maar die inspanning in combinatie met de loden hitte hakte er stevig op in. Ik begon zelfs wat wazig te zien. Al kon dat ook door de stofwolken komen (lacht).”

Al bij al mag Hermans tevreden terugblikk­en op zijn Italiaanse uitstapje. De Gran Trittico Lombardo gaf hem de bevestigin­g van zijn goede conditie en bleek ook een ideale trainingsp­rikkel met het oog op zijn deelname aan de Dauphiné, de generale repetitie van de Tour de France, die binnen acht dagen start. Oorspronke­lijk stonden ook Milaan-Turijn op woensdag en MilaanSanr­emo op zaterdag op zijn programma, maar daarvoor past Hermans. “Omdat duidelijk werd dat de ploegleidi­ng daar de kaart wil trekken van Timothy Dupont en Boy Van Poppel, de snelle mannen in onze ploeg”, duidt de Looienaar. “Dan leek het me beter dat ik me op het thuisfront voorbereid op de Dauphiné. Er zijn trouwens anderen in de ploeg die veel beter dan ik op kop kunnen sleuren in zo’n spurtkoers­en.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De regen viel soms met bakken uit de hemel, maar Quinten Hermans won toch het tussenspri­ntklasseme­nt.
FOTO PHOTO NEWS De regen viel soms met bakken uit de hemel, maar Quinten Hermans won toch het tussenspri­ntklasseme­nt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium