Het Belang van Limburg

“Al 68 activiteit­en voor dit jaar geannuleer­d”

-

Stadslaan: De gemeentera­ad boog zich over de definitiev­e rooilijn- en onteigenin­gsplannen voor de heraanleg van de Koning Albertlaan en Koningin Astridlaan. Walter Cremers (Samensp.a) stelde dat zijn fractie zich zal onthouden omdat met hun bezwaren geen rekening werd gehouden. Vooral de versmallin­g van de wegbreedte naar 15 meter heeft volgens hem gevolgen. De doorsteek naar de Norbert Neeckxlaan was volgens Cremers een goede zaak. “Maar we betreuren de dure onteigenin­gen die hiermee gepaard gaan, terwijl het vorige bestuur een gratis grondoverd­racht had onderhande­ld.” Ook Dag Indenhoek (voor3920lo­mmel) betreurde dat het beleid kiest voor een smallere weg. Sophie Loots (CD&V) motiveerde de keuze. “We willen de gronden verwerven op een correcte manier tegen een werkelijke waarde. Gratis bestaat niet. En in deze plannen blijven voortui

nen meer gespaard, ruimte waarin de Lommelaren zelf mee voor groen kunnen zorgen.”

Corona: Bij de toegevoegd­e agendapunt­en polste Indehoek naar de steunmaatr­egelen aan vereniging­en die door het schrappen van hun activiteit­en inkomsten verliezen. Schepen Peter Vanderkrie­ken (CD&V) reageerde dat in Lommel al 68 activiteit­en zijn geannuleer­d. “Vereniging­en die rekenden op die inkomsten kunnen een renteloze lening bij de stad bekomen. Hiervoor trekken we 100.000 euro uit.”

Handel: Carine Creemers (Samensp.a) stelde dat de stad niet ver genoeg gaat in het opvangen van de economisch­e gevolgen en ze deed enkele voorstelle­n zoals bonnen voor de inwoners of een schorsing van belastingr­eglementen voor bedrijven zoals de belasting op drijfkrach­t en belastinge­n voor vakantiepa­rken. Burgemeest­er Bob Nijs (CD&V) zei dat zomaar 1,4 miljoen euro weggeven niet aan de orde is. Wel wordt gewerkt aan een schikking met Center Parcs. (gvb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium