Het Belang van Limburg

Tottenham op rand van exit

The Special One zal uit zijn pijp mogen komen om Tottenham voor het tweede jaar op rij in de finale van de Champions League te krijgen. Mourinho en zijn Spurs verloren de heenmatch van hun 1/8ste finale met 0-1 van een sterk Red Bull Leipzig.

-

Turbo Timo noemen ze hem in Duitsland. Timo Werner - 20 goals in 22 competitie­duels staat in de Bundesliga bekend voor het buskruit in zijn voeten. Dit seizoen heeft ook de Champions League hem weer leren kennen. Met drie goals trapte hij Leipzig al naar de groepswins­t in de poulefase. In het Tottenham Hotspur Stadium dikte hij zijn doelpunten­totaal woensdag vanop de stip aan tot vier stuks op het kampioenen­bal. De Duitse internatio­nal bracht Leipzig zo dicht bij de allereerst­e CL-kwartfinal­e in de clubgeschi­edenis.

Bij Tottenham wisten ze al in de eerste minuut hoe laat het was. Leipzig nam een verschroei­ende start, de Spurs stonden erbij en keken naar hoe Lloris langs alle kanten werd bestookt. Vertonghen moest alweer toekijken vanop de bank. Alderweire­ld stond aan de aftrap en had de handen vol met het dynamische aanvalsspe­l van Leipzig. Een eerste poging van Werner werd net op tijd afgeblokt. De rebound van Angelino belandde via Lloris op de paal. De reactie van Tottenham volgde een paar minuten later. Bergwijn werd vrijgespee­ld in de box. De poging van de Nederlande­r werd door doelman Gulacsi in corner verwerkt. Leipzig domineerde de eerste helft, maar vergat te scoren. Tottenham pufte zich een weg naar een moeizame 0-0 bij de rust, vooral dankzij een sterke Lloris.

Jonge coach

Na de rust bleven de Duitsers het tempo bepalen. Iets voor het uur werd het team van Julian Nagelsmann

- met 32 jaar de jongste coach ooit in de knockoutfa­se van de CL - dan toch beloond. Davies haalde Laimer onderuit in de zestien. Werner zette de strafschop om: 0-1. Schick miste even later dé kans op de 0-2. Opnieuw toonde

Lloris zich redder-in-nood voor de Spurs.

Pas in het slotkwarti­er kwam de thuisploeg iets meer opzetten. Een vrije trap van Lo Celso belandde via doelman Gulacsi tegen de paal. Dichter bij de gelijkmake­r kwamen de Spurs niet meer. Een tweede finale op rij halen wordt moeilijk tegen dit Leipzig, dat zich opwerpt als de mogelijke verrassing in deze editie van de Champions League.

?? FOTO PHOTO NEWS ?? Alderweire­ld en Mourinho druipen af.
FOTO PHOTO NEWS Alderweire­ld en Mourinho druipen af.