Het Belang van Limburg

Ex-Kanarie Rocky Peeters nieuwe coach van Bocholt VV

sport 12

-

BOCHOLT VV

TWEEDE AMATEUR B Rocky Peeters is de nieuwe trainer van Bocholt VV. Amper twee dagen nadat Patrick Witters (volgend seizoen trainer bij THES) bedankt werd voor bewezen diensten, krijgt de 40-jarige Olenaar een contract voor de resterende wedstrijde­n van dit seizoen en nog twee bijkomende jaren.

Een complete verrassing, ook voor mij, want solliciter­en doe ik niet”, steekt Rocky Peeters van wal. “Sterker nog, ik wist niet dat de club afscheid had genomen van haar vorige trainer. Ik ben momenteel aan mijn laatste maanden bezig om mijn Pro License-diploma te halen, zodat mijn focus eigenlijk daar lag. Dinsdag werd ik door sportief verantwoor­delijke Rony Vangompel uitgenodig­d voor een gesprek, woensdag kwamen we na een babbel van enkele uren tot een akkoord. Het is alleszins een ongeloofli­jke uitdaging waar ik voor de volle honderd procent voor wil gaan.”

Peeters is zeker niet aan zijn proefstuk toe in de reeks. “Ik weet dat er normaal nog vier clubs in aanmerking komen voor de titel en de clubs zijn me sowieso ook niet onbekend. Bij KVK Tienen ben ik nog speler-trainer geweest en als speler kende ik er nog keeperstra­iner Rony Schuermans die nu op de Damburg actief is. En vorig seizoen was ik nog aan de slag bij reeksgenoo­t Wijgmaal waar ik tijdens het seizoen werd weggeplukt door Lierse Kempenzone­n. We speelden er de eindronde maar spijtig genoeg konden we dit seizoen een slechte start niet vermijden en dan is de trainer natuurlijk de pineut.”

Ook over zijn ambities is de exSTVV’er duidelijk. “Ik begrijp dat bestuur en supporters nu heel veel verwachten. Dat mag want ook ik ben erop gebrand om deze mooie club, die toch al jaren aan de top meedraait, naar de eerste amateurlig­a te loodsen. Zonder druk te leggen, want dat is een negatieve prikkel. Veeleer met passie en de wil om iets te bereiken.”

Uitsluitin­g Dieme

De uitsluitin­g van Kevin Dieme op Tienen met twee keer geel krijgt nog een staartje. De Bocholtse verdediger, die op weg naar de kleedkamer werd uitgedaagd door het thuispubli­ek en zijn ongenoegen uitte, kreeg een schorsing van vier weken vanaf 2 maart. De club gaat in beroep.

 ??  ??
 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Voor Rocky Peeters komt zijn aanstellin­g als een verrassing, “want solliciter­en doe ik niet.”
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Voor Rocky Peeters komt zijn aanstellin­g als een verrassing, “want solliciter­en doe ik niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium