Het Belang van Limburg

Geen maatstaf

-

De druk mag weer van de ketel, de titelverde­diger knoopte na twee nederlagen op rij aan met een overtuigen­de zege (0-4). KRC Genk toonde zich heer en meester op de Freethiel. Een hoge pressing, stevigere duels, heel veel beweging zonder bal en meer lef in de passing brachten het verhoopte resultaat. Met als bonus een hattrick voor topschutte­r Samatta, die zijn neus voor goals nog maar eens koppelde aan noeste arbeid in dienst van het collectief. Als dat twee weken voor het verstrijke­n van de zomermerca­to maar geen geïnteress­eerde clubs aanzet om een tandje bij te steken in een raid op de compleetst­e spits van het land.

Reden tot tevredenhe­id, een welgekomen boost voor het vertrouwen. Maar veel meer conclusies mogen uit deze eerste uitzege van het seizoen niet getrokken worden. De oppositie was zaterdag van een zeer bedenkelij­k niveau. In deze formatie is Waasland-Beveren een vogel voor de kat. Er zat niet de minste weerbaarhe­id in een zielloze thuisploeg, die de kampioen ook nog eens graag lanceerde met veelvuldig balverlies. Een pluim voor de betere pressing van de Genkenaars maar vooral ook een kaakslag voor de misnoegde thuisfans. De mislukte flankwisse­l van Bizimana, die de 0-1 inleidde, leek zo van een knollenvel­d uit het amateurvoe­tbal weggeplukt.

Nee, dit Waasland-Beveren kon niet dienen als maatstaf. Beide Genkse voeten blijven best op de grond met het oog op de kraker tegen Anderlecht. FC Aangeschot­en Wild & Kompany nog verder verwonden met een overtuigen­de thuiszege kan de mislukte competitie­start van de kampioen wél voor een stuk rechttrekk­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium