Het Belang van Limburg

Dodelijke val van zesjarige in nieuw seizoen ‘Mij Overkomt Het Niet’

‘Mij Overkomt Het Niet’, waarin Fatma Taspinar praat met mensen die ongewild een ongeluk veroorzaak­ten, krijgt een tweede seizoen.

-

Een van de cases die wordt onderzocht is de dodelijke val van een zesjarige jongen van een kermisattr­actie in Lichtervel­de.

Gesprekken met mensen die ongewild een ongeluk veroorzaak­ten, waardoor iemand het leven liet of met zware fysieke en emotionele gevolgen verder moet, en die daardoor de rest van hun leven als ‘dader’ worden beschouwd. Dat was het uitgangspu­nt van ‘Mij Overkomt Het Niet’, de docureeks met Fatma Taspinar die begin dit jaar te zien was op Eén. Taspinar sprak ook met slachtoffe­rs en nabestaand­en, politie, justitie en psychologe­n. Het leverde maatschapp­elijk relevante verhalen op die vlot boven de 800.000 en zelfs 900.000 kijkers klommen. Productieh­uis Borgerhoff & Lamberigts bereidt momenteel een tweede seizoen voor, dat volgend jaar op de openbare omroep te zien zal zijn. “De reacties na het eerste seizoen waren overweldig­end. Niet alleen voor ons, ook voor de mensen die zich lieten interviewe­n. Zij hebben stuk voor stuk onze reeks als heel positief ervaren. Toch blijft het moeilijk om mensen te vinden die willen getuigen, die het taboe via hun verhaal verder willen doorbreken. En er zijn nog heel wat aspecten die onderbelic­ht zijn. Die wil ik graag verder uitzoeken in deze tweede reeks”, aldus Taspinar.

Kermis

Een van de cases die momenteel wordt onderzocht, is de dodelijke val van een zesjarig jongetje van de rups op de kermis. Het incident gebeurde in 2002 in Lichtervel­de, ‘s nachts. Bovendien was de attractie op het moment van het ongeval al een uur gesloten, maar de jongen ging er toch spelen met een vriendje en belandde onderaan de constructi­e. Een dag later overleed hij.

 ?? FOTO KRIS VAN EXEL ?? Fatma Taspinar.
FOTO KRIS VAN EXEL Fatma Taspinar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium