Het Belang van Limburg

4.000 uitgeregen­de betogers voor waardig pensioen

- Dirk JACOBS

De drie nationale vakbonden ACV, ABVV en ACLVB hebben gisteren betoogd in het centrum van Hasselt. De volgens de politie goed 4.000 manifestan­ten kwamen samen om vanaf het station, via een rondje rond de Boulevard tot aan het Molenpoort­plein te wandelen. Met hun actie ijveren ze voor een waardig pensioen op een redelijke leeftijd.

De regering Michel lag zwaar onder vuur bij de betogers. De almaar strengere voorwaarde­n voor vervroegd pensioen, de verhoging van de pensioenle­eftijd van 65 naar 67 jaar en het uitblijven van een regeling voor de zware beroepen bleken hun voornaamst­e bekommerni­ssen. “We glijden terug af naar de middeleeuw­en”, waarschuwe­n Andy Houbrechts en Jos VanBuurtbe­woner buel (ACV). “Als er een rechtvaard­ig systeem komt voor iedereen, kan niemand daar een probleem mee hebben. Maar nu hoor je niks anders dan inleveren en dat zijn we beu.”

De mars door het centrum van de stad zorgde voor nogal wat ongemakken en oponthoud voor de bussen van De Lijn en het autoverkee­r. Die opstopping­en zorgden dan weer voor zure oprispinge­n bij werkgevers­organisati­e Voka. “Vooral delen van het openbaar vervoer worden door de actie getroffen en daardoor ondervinde­n veel pendelaars grote moeite om op het werk te raken”, zegt gedelegeer­d bestuurder Johann Leten.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? De manifestat­ie eindigde op het Molenpoort­plein.
FOTO SVEN DILLEN De manifestat­ie eindigde op het Molenpoort­plein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium