Het Belang van Limburg

Grote belofte Anke Gevers stopt

- Frederik BAETEN

Taekwondoï­n Anke Gevers (18) uit Halen heeft haar definitiev­e afscheid van de sport aangekondi­gd. Tijdens de opbouw naar het nieuwe seizoen nam ze de beslissing om definitief te kappen met taekwondo. Gevers won vorig jaar nog brons op het EK U21 in Sofia.

Anke Gevers was één van de grote talenten uit de taekwondos­chool Keumgang van Diest. In haar topjaar 2016 won ze maar liefst zeven internatio­nale tornooien in de klasse junioren -44. Een van de meest opmerkelij­ke prestaties was een bronzen medaille op het officiële EK U21 in 2017 in Sofia. Een topsportca­rrière leek in de maak, maar door een complexe teenblessu­re moest ze vorig jaar een lange sabbatperi­ode inlassen. Die blessure heeft er mee voor gezorgd dat ze vandaag afscheid neemt van de sport. Gevers: “Sinds ik die blessure opliep in augustus 2017 was niets meer hetzelfde. Die periode van inactivite­it heeft enorm op mij gewogen. Na zes maanden mocht ik de training hervatten. Ik ben er toen met alle moed weer ingevlogen om sterker dan ooit terug te komen. Maar er zijn een hoop onvoorzien­e omstandigh­eden op mijn weg gekomen, waardoor ik langer aan de zijlijn stond. Dan heb ik de moeilijkst­e beslissing uit mijn leven genomen en dat is stoppen met taekwondo”, aldus Gevers.

Toekomst

Wat nu? Gevers:“Taekwondo was mijn leven. Ik heb veel mensen leren kennen door de sport, veel plekken in de wereld gezien. Maar vooral, ik ben door mijn sport gegroeid tot de persoon die ik vandaag ben. Nu is het tijd voor iets anders. Ik kijk er met volle goesting naar uit.”

 ?? Foto HBVL ?? De 18-jarige Anke Gevers won vorig jaar nog brons op het EK in Sofia.
Foto HBVL De 18-jarige Anke Gevers won vorig jaar nog brons op het EK in Sofia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium