Het Belang van Limburg

“Ik begrijp Leko, Club speelde beetje hautain”

-

Ivan Leko was woensdag woest op zijn spelers, die van de amateurs uit Deinze verloren. Seppe Brulmans (24) was mede verantwoor­delijk voor die smadelijke nederlaag. De Bilzenaar zorgde voor een assist. “Dit nemen ze ons nooit meer af!”

Seppe Brulmans en de Croky Cup, het is een geslaagd huwelijk. In het shirt van Racing Mechelen schakelde de Bilzenaar vier jaar geleden zijn ex-club KRC Genk uit. In de volgende ronde trof hij toen ook nog raak op het veld van Anderlecht. Woensdagav­ond was het opnieuw bingo. Met Deinze, een club uit de eerste amateurlig­a, legde Brulmans landskampi­oen Club Brugge nog niet eens onverdiend over de knie. ´The day after´ dringt het besef over de gigantisch­e stunt stilaan door. “Wij, het kleine Deinze die het grote Brugge kloppen. De landskampi­oen en ploeg in vorm… dat nemen ze ons nooit meer af!”, lacht Brulmans. Op papier was het een strijd van David tegen Goliath. Desondanks geloofde Seppe Brulmans rotsvast dat zijn ploeg de vedetten van blauw-zwart zou kunnen verrassen. “Natuurlijk moest alles dan meezitten en dat is ook gebeurd”, doet Brulmans het relaas.

“Als Jelle (Vossen, nvdr) die vroege kans voor Club afmaakt, krijgen we een heel andere match. Maar ik heb er altijd in geloofd. We spelen misschien ´maar´ in eerste amateur, we brengen wel goed voetbal met een sterk collectief en een paar spelers die een match kunnen beslissen.”

Vrijschops­pecialist

Brulmans hoort zelf bij dat kransje. Een vrije trap die de paal scheerde en een knappe assist – opnieuw op vrijschop - voor de 2-0, de jeugdvrien­d van Thibaut Courtois deed Club beven op stilstaand­e fases. Zijn handelsmer­k. “De Greef (maker van 2-0, nvdr) kwam me tijdens de rust zeggen dat hij voortduren­d vrij stond aan de tweede paal. Toen we die vrije trap kregen, zag ik weer niemand bij hem staan. Ik mikte dus naar de tweede zone en daar kon hij helemaal alleen binnenkopp­en.” Feesten tot in de vroege uurtjes zat er voor Brulmans niet in na de memorabele avond in het Burgemeest­er Van de Wielestadi­on. “Ik ben tot een uur of twee op de club gebleven. Daar hebben we samen nagenoten van onze prestatie. Zonder gek te doen. Ik was stikop en morgen moeten we alweer aan de bak. Onze focus ligt nog altijd op de competitie. We staan nu tweede op drie punten van leider THES. Promoveren naar 1B is het grote doel.”

Club Hautain

Na afloop van de bekerblama­ge was Club -coach Ivan Leko bikkelhard voor zijn ploeg. Hij had het over 20 ego´s op het veld. Brulmans kan begrijpen wat de Kroaat bedoelt. “Ik vond dat Club een beetje hautain voor de dag kwam. Dan is eens zo mooi dat we hen konden wippen. We hebben clubgeschi­edenis geschreven en Deinze op de kaart gezet. Onze tegenstand­er in de achtste finale mag ook een topper uit eerste klasse zijn. Graag zelfs. Ons bekeravont­uur kan sowieso niet meer stuk.”

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Brulmans (m) viert feest.
FOTO MARC VAN HECKE Brulmans (m) viert feest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium