Het Belang van Limburg

Op de klasfoto met Boma en co

‘De Kampioenen’ trappen eerste schooldag op gang Boma, Pol, Carmen, Bieke, Markske en Pascalleke uit ‘F.C. De Kampioenen’ trokken naar de Vosbergsch­ool in Rumst om er de pijn van de eerste schooldag te verzachten.

- Bart ROGGEMAN

In Rumst zullen de leerlingen van de Vosbergsch­ool zich deze eerste schooldag nog lang herinneren. Zij kregen de acteurs van ‘F.C. De Kampioenen’ over de vloer. “Toen ik twee weken geleden van de VRT een telefoontj­e kreeg, moest ik niet nadenken. Wat een verrassing van formaat”, vertelt directrice Anne Liekens enthousias­t. “Hoe kan je nu beter de eerste schooldag beginnen? Dit is een geweldige en onvergetel­ijke ervaring voor de kinderen. Ook bij deze generatie zijn ‘De Kampioenen’ dankzij de herhalinge­n nog steeds populair. Als je tegenwoord­ig vele andere programma’s ziet, is dit tenminste nog erg geschikt. Wij voelen ons zeer vereerd.” “We zochten een klein, gezellig schooltje tussen Antwerpen en Mechelen en zijn zo hier in Rumst terechtgek­omen”, verklaart Rebbeca Van de Voorde van Eén. De leerlingen wisten niet welke verrassing hen te wachten stond. Grote opwinding toen Pol & co over de schoolmuur kwamen piepen. De hele speelplaat­s stond meteen in rep en roer. “De Kampioenen zijn hier, De Kampioenen zijn hier!”. Leerlingen van het vierde leerjaar kregen, via lottrekkin­g, de eer om tegen de acteurs een potje voetbal te spelen. Met Boma in doel, gesteund door Pascalleke en Markske, Bieke en Pol op het veld gingen de kinderen uit de bol. Aan de zijlijn nam Carmen de supporters, die door het dolle heen waren, op sleeptouw. “Komaan hé, laat het wat vooruit gaan!”

Zonder Xavier

“Wat een geweldig leuke ervaring om hen eens in levenden lijve te ontmoeten”, glundert Alexis Crucifix (9). “Markske is mijn favoriet. Het is heel leuk om de eerste schooldag zo te beginnen.” Al was er voor de leerlingen een grote afwezige. “Alleen jammer dat Xavier er niet is. Moesten er een paar dagschotel­s klaarstaan, zou hij er wel zijn”, lacht een klasgenoot. Na de match mocht elke klas bovendien nog met de acteurs op de foto voor de leukste klasfoto ooit, vastgelegd door niemand minder dan Lieve Blanquaert.

 ?? Foto THOMAS GEUENS ?? Iedereen mocht op de foto met ‘De Kampioenen’. De leerlingen van het vierde mochten zelfs een potje voetbal spelen met de acteurs.
Foto THOMAS GEUENS Iedereen mocht op de foto met ‘De Kampioenen’. De leerlingen van het vierde mochten zelfs een potje voetbal spelen met de acteurs.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium