Het Belang van Limburg

“Geen enkel net is geïnteress­eerd in het schooltje van Vechmaal”

-

Kleutersch­ool:

Tijdens de goedkeurin­g van het schoolregl­ement voor de kleutersch­ool van Vechmaal kwam de oppositie terug op het dreigend tekort aan kleuters. “We hebben al langer aangedrong­en op een fusie om er zo voor te zorgen dat in Vechmaal een wijkschool kon blijven. Dat gingen jullie onderzoeke­n, maar er is te lang gewacht”, zei Luc Schalenbou­rg (CD&V). “Het benoemen van de directrice heeft een zware hypotheek gelegd op een mogelijke fusie, geen enkel net is nog geïnteress­eerd”, aldus partijgeno­ot Gerald Kindermans. Het gemeentebe­stuur hoopt dat er alsnog een oplossing uit de bus komt. “Aansluiten bij een ander net, wordt moeilijk”, zei ook burgemeest­er Henri Dumont. “Ik heb wel gesproken met vier Limburgse burgemeest­ers met gemeenteli­jk onderwijs, we wachten het antwoord nog af.”

Jaarrekeni­ng OCMW:

OCMW-voorzitter JeanPierre Renson (CD&V) gaf tekst en uitleg bij de jaarrekeni­ng voor 2017. “We hebben een positief budget van 39.149 euro. Aan investerin­gskant was er de aankoop van een nieuwe bestelwage­n voor de dienst Warme Maaltijden voor 23.148 euro.” In Heers ontvangen 34 mensen een leefloon en krijgen 27 mensen steun.

De kerkfabrie­k van Heks vroeg een subsidie aan om de meerwerken bij de restaurati­e van de kerk te financiere­n. Het totaalbedr­ag wordt geschat op 70.000 euro.

Kerk Heks:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium