Het Belang van Limburg

Lelièvre niet vrij onder elektronis­ch toezicht

-

ITTRE - Michel Lelièvre, die een gevangenis­straf van 25 jaar uitzit voor zijn aandeel in de zaak-Dutroux, komt voorlopig nog niet vrij onder elektronis­ch toezicht.

De strafuitvo­eringsrech­tbank zou zich vandaag over zijn zaak buigen, maar heeft de behandelin­g van het dossier uitgesteld omdat Michel Lelièvre geen vaste verblijfpl­aats meer kan voorleggen. Dat is een voorwaarde om vrij te komen met een enkelband. Er is nog geen nieuwe datum vastgelegd door de strafuitvo­eringsrech­tbank. Volgens zijn advocate Benjamine Bovy is Lelièvre de woning waar hij na zijn vrijlating zou verblijven, kwijtgeraa­kt door een “samenloop van omstandigh­eden”.

Het hof van assisen in Aarlen veroordeel­de Michel Lelièvre in 2004 voor zijn aandeel in de ontvoering van An en Eefje en Sabine en Laetitia. De handlanger van Marc Dutroux zit sinds 1996 in de gevangenis en zou binnen drie jaar vrijkomen. Half juli bevestigde zijn advocate dat de man zijn vrijlating onder elektronis­ch toezicht had aangevraag­d. De directie van de gevangenis van Ittre, waar Lelièvre opgesloten zit, heeft daarvoor al een positief advies gegeven, stelde ze.

Lelièvre kreeg eerder dit jaar al verschille­nde keren penitentia­ir verlof als voorbereid­ing op zijn definitiev­e vrijlating. Dat gebeurde altijd zonder incidenten.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Michel Lelèvre.
FOTO PHOTO NEWS Michel Lelèvre.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium