Het Belang van Limburg

Maryam Jamshid (CD&V) gaat voor schepenamb­t

-

Bij de Hasseltse CD&V ligt de top 5 definitief vast. Burgemeest­er Nadja Vananroye trekt de lijst met in haar kielzog schepenen Tom Vandeput, Karolien Mondelaers en Gerald Corthouts. Op vijf staat Maryam Jamshid, dertig jaar en razend ambitieus. “Misschien klinkt het gek, maar na 12 jaar in de politiek is het nu of nooit”, zegt Jamshid.

Sinds haar 18de is Jamshid binnen CD&V actief. In 2006 scoorde ze dik 500 voorkeurst­emmen en in 2012 een 600-tal. “Zonder veel campagne. Intussen werk ik als adviseur van minister Koen Geens. Dat ze me op plaats vijf zetten, drukt wel het vertrouwen uit dat ze in mij stellen. We zullen op 14 oktober zien of ik dat waard ben.”

Maryam Jamshid is in Afghanista­n geboren. “Een natuurlijk netwerk, zoals veel andere kandidaten hebben, is er voor mij hier niet. Dus moet ik mezelf constant bewijzen, maar ik ben een geduldig type. Ik maak er geen geheim van dat ik op langere termijn richting Brussel wil. Maar tegelijk besef ik dat ik op lokaal vlak nog heel wat te leren heb.”

Ervaring en vernieuwin­g

Voor Hasselt heeft Jamshid alvast twee grote thema’s: jeugd en evenemente­n. “Onze binnenstad bruist, maar na 18.30 uur valt alles stil. Daar moet weer leven in. Ik pleit dan ook voor wat meer begrip voor de jeugd, van studenten tot dertigers. Af en toe een fuifje moet toch kunnen.” “Maryam is de combinatie van ervaring en vernieuwin­g waarmee we het beleid nog kunnen versterken”, zegt lijsttrekk­er en burgemeest­er Nadja Vananroye. “Ze is enthousias­t en heeft zich vele jaren lang bewezen binnen de partij. Vorig jaar werd ze nog verkozen tot eerste vrouwelijk­e voorzitter van de Limburgse Integratie­raad. We willen Maryam met deze plaats op onze lijst alle kansen bieden op een goed resultaat, omdat ze alles in zich heeft om schepen te worden in onze stad.”

 ?? FOTO HBVL ?? Maryam Jamshid.
FOTO HBVL Maryam Jamshid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium