Het Belang van Limburg

“Pukkelpop heeft voorrang”

Tim Van Stiphout laat Omnium of Belgium schieten

- Xavier CHAMPAGNE

Donderdag begint op Royal Limburg het Omnium of Belgium. In het deelnemers­veld verrassend genoeg geen Tim Van Stiphout. De Flanders Nippon-jeugdtoppe­r start niet in het voornaamst­e nationaal golftornoo­i waar in Houthalen golfprofes­sionals met de beste Belgische amateurs duelleren. Hij geeft immers de voorkeur aan een combiticke­t Pukkelpop.

Van Stiphout laat de Omnium links liggen, ondanks een reeks puike resultaten: winst in de Hasseltse Zomeramica­le, winst in de Delorge Junior Cup en een zege samen met vader Hans in de Flanders Nippon Cross. “Dit was een moeilijke beslissing, maar ik wil de volle vier dagen naar Pukkelpop gaan. Vooral om de sfeer op te snuiven”, glundert de 16-jarige uit Kuringen. “Ik ga niet echt voor een bepaalde naam, ik heb geen favorieten. Wel op de golfbaan. Rory McIlroy is mijn idool. Ook ik hoop ooit tour profession­al te worden. Maar dat is uiteraard nog toekomstmu­ziek. Ik wil eerst mijn studies aan Kindsheid Jesu afwerken. Nadien zien we wel.”

Golf Process Academy

Aan gedrevenhe­id zal het Van Stiphout niet ontbreken. Toen hij als zesjarige begon te golfen, was hij niet weg te denken op en rond de Hasseltse oefeninfra­structuur. Uren stond hij op de driving range, de putting green of in een bunker. “Ik oefen nog steeds graag. Golf is immers erg technisch. Je moet ook steeds gestructur­eerd trainen. Daarom vind ik het doodjammer dat de uitstekend­e Golf Process Academy, die Eddy Withofs opstartte en waarvan ik lid was, na het afhaken van coach Bart Bollen gestopt is. Daar kon ik uitstekend oefenen en me met andere jeugdspele­rs meten. Wat uiteraard motiveerde. Wel probeer ik nu in wedstrijde­n van de Federal Tour en de Junior Tour te starten. Uiteraard met dat ene doel voor ogen: eventueel profession­al worden. Alleen komt golf soms eventjes op de tweede plaats. Zoals deze week door Pukkelpop.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Tim Van Stiphout is ambitieus, maar deze week krijgt feesten even de voorrang.
FOTO RAYMOND LEMMENS Tim Van Stiphout is ambitieus, maar deze week krijgt feesten even de voorrang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium