Het Belang van Limburg

“Nog niet klaar voor de competitie”

-

Na de nipte zege tegen Diest weigert aanvoerder Glenn Lowet de Oost-Vlaamse eersteprov­incialer Aalter te onderschat­ten.

“Op papier zijn wij natuurlijk favoriet, maar elke match moet gespeeld worden”, waarschuwt Lowet. “Dat ondervonde­n we vorige week nog tegen Diest.” Volgens de aanvoerder is zijn team nog niet helemaal klaar voor de start van de competitie. “Conditione­el staan we al ver, maar aan de automatism­en moet er nog gesleuteld worden. De nieuwkomer­s doen het goed en integreren prima, maar automatism­en kweken kost altijd wat tijd. Toch weet ik zeker dat we er over twee weken, bij de start van de competitie, wél helemaal zullen staan. Dat wordt trouwens geen gezondheid­swandeling. Met Zwarte Leeuw, Tie- nen en Sint-Lenaarts kwamen er heel wat sterke ploegen bij in onze reeks. Dat we grotendeel­s dezelfde kern als vorig jaar hebben, speelt in ons voordeel. Als we gespaard blijven van blessures en een hechte groep vormen, zullen we bovenin meedraaien”, voorspelt de centrale verdediger. Smeets (enkel) legt nog een testaf. Cheprassov speelt niet door een kneuzing in zijn voet. Jonckers heeft last van zijn knie. Vinken sukkelt met zijn buikspiere­n en laat maandag een echo maken. Arne Ramaekers is afwezig door verzuring in de kuit. Nieuwkomer Willems liep een scheurtje op in zijn voetblad en zit vier tot zes weken aan de kant.

DE KERN: Rausin, Heeren, Kardes, Lowet, Vankrunkel­sven, Marchandis­e, Degeling, Pannemans, Driesen, Lemmens, Vanwelkenh­uysen, Ramaekers N., Driesmans, Dekens, Smeets (?)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium