Het Belang van Limburg

“Tot 1 september alles winnen”

Club Brugge wandelt in de regen naar perfecte competitie­start Danjuma “Ik wist dat hun back eigenlijk een aanvaller is”

- Ludo VANDEWALLE

Zeven minuten was er een wedstrijd tussen Club Brugge en Kortrijk. Op dat moment had Arnaut Danjuma al twee keer gescoord. Net als vorig seizoen staat blauw-zwart na drie speeldagen met het maximum bovenaan.

De prettigste sport viel gisteravon­d in het olympisch stadion van Berlijn te beleven. 800 km verderop werd in het Jan Breydelsta­dion een gezapige voetbalwed­strijd afgewerkt.

Club hoefde dankzij die vroege 2-0-voorsprong ook niet voluit te gaan. Dat had het te danken aan Arnaut Danjuma, de man van de wedstrijd. Of beter: van de eerste helft. De 21-jarige Nederlands­e aanwinst rolde in zeven minuten in zijn eentje de provincieg­enoot op. Na drie minuten degradeerd­e hij zijn rechtstree­kse tegenstrev­er Ouali tot lantaarnpa­al en krulde hij mooi binnen (1-0). Een doelpunt zoals Izquierdo het weleens maakte, maar van Danjuma was het de eerste keer dat we zo’n actie zagen.

“Moet ik nog eens proberen”, moet Danjuma gedacht hebben bij zijn volgende balcontact. Hij dééd ook hetzelfde, zij het met minder overtuigin­g. Kortrijk stond evenwel zo klungelig te verdedigen dat de bal er andermaal in hobbelde (2-0). Kortrijk-trainer De Boeck greep begrijpeli­jk in: Danjuma’s rechtstree­kse tegenstrev­er Ouali mocht tijdens de rust in de kleedkamer blijven. Danjuma kan een sensatie worden. Toch nog even voorbehoud, want de man die hem in de 74ste minuut kwam vervangen, herinnerde iedereen in het stadion eraan dat er nog niet te snel van stapel mag worden gelopen. Die invaller was namelijk Emmanuel Dennis. Vorig seizoen rond deze tijd nog de absolute sensatie, tegenwoord­ig een anonieme bankzitter bij de landskampi­oen. Zelfs met de schorsing van Wesley krijgt de Nigeriaan geen basisplaat­s meer.

Schrijvers in de Vossen-rol

Leko koos voor Schrijvers, die speelde in een Vossen-rol als Wesley speelt, terwijl diezelfde Vossen gisteren diep in de spits moest postvatten. Geen spek naar de bek van de Limburger. Ook Schrijvers diende te zoeken en dat duurde een hele helft lang. Na de rust onderstree­pte hij met een gelukkige panna bij Lepoint en een knap schot voor de 3-0 zijn onmiskenba­ar talent. Door de wispelturi­gheid van Wesley lijkt het een uitgemaakt­e zaak dat Club Brugge nog naar een spits op zoek gaat. De goal van Schrijvers betekende het definitiev­e einde van een wedstrijd die er nooit één was.

“Ik ben heel tevreden”, aldus Club-trainer Ivan Leko. “De ambitie, honger en de collectiev­e gedachte is er nog steeds. En wat een jonge, Belgische speler als Mats Rits vandaag liet zien, was fantastisc­h. En dan speelt hij niet eens op zijn beste plaats (Rits vervangt de geblesseer­de Nakamba als verdedigen­de middenveld­er, nvdr.).” Club Brugge heeft zijn perfecte start andermaal beet. In deze rustige aanloop naar de veel drukkere maanden van september tot december is dat een uitstekend­e zaak voor de regerende kampioen. “Tot 1 september moeten we alles winnen”, aldus nog Leko.

CLUB BRUGGE: Letica (6), Poulain (6), Mitrovic (7), Denswil (5), Cools (6), Rits (7), Vormer (6), Vanaken (6), Danjuma (8), Vossen (6), Schrijvers (7) KORTRIJK: Kaminski (6), Golubovic (4), Hines-Ike (5), Kagelmache­r (5), D’Haene (5), Van der Bruggen (5), Ajagun (6), Lepoint (4), Mboyo (6), Ouali (4), Chevalier (5)

VERVANGING­EN: 46’ Ouali door Azouni (5), 69’ Cools door Tomecak (6), 74’ Danjuma door Dennis (6), 74’ Chevalier door Stojanovic (5), 79’ Ajagun door Kanu, 80’ Vossen door Openda DOELPUNTEN: 3’ Danjuma 1-0, 12’ Danjuma 2-0, 57’ Schrijvers 3-0

GELE KAARTEN: 35’ Van der Bruggen, 67’ Cools RODE KAARTEN: geen

SCHEIDSREC­HTER: Wim Smet (6) TOESCHOUWE­RS: 26.038 En of Danjuma aan Izquierdo en Limbombe deed denken. “Ik ken natuurlijk mijn voorganger­s”, aldus de Nederlande­r. “We hebben een identieke speelstijl. We scoren beiden vlot, geven graag assists en gaan makkelijk over een mannetje. Ook fysiek hebben we iets te bieden.”

Het was opvallend dat Danjuma veel meer naar binnen trok. De vorige twee wedstrijde­n ging hij meer buitenom. Dat kwam door zelfstudie. “Ik wist dat de back van Kortrijk (Ouali, nvdr.) eigenlijk een aanvaller is en daarom makkelijke­r de binnenkant zou vrijgeven. Er lagen daar mogelijkhe­den, en dat heeft zich geuit tijdens de wedstrijd.”(jve)

 ?? FOTO BELGA ?? Schrijvers maakte het derde doelpunt voor Club Brugge tegen Kortrijk.
FOTO BELGA Schrijvers maakte het derde doelpunt voor Club Brugge tegen Kortrijk.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium