Het Belang van Limburg

Regi schenkt zichzelf weg om Zomerhit 2018 te winnen

-

HASSELT - Regi Penxten is voor de eerste keer in zijn carrière genomineer­d voor de Zomerhit 2018 van Radio 2 en doet er alles aan om die trofee in de wacht te slepen. Hij komt een dj-set verzorgen op het straatfees­t van luisteraar­s die op hem stemmen.

Regi schreef het zomerse liedje ‘Ellie’ over en voor zijn eigen dochtertje Ellie Martha. Het nummer staat nu al even op de eerste plaats in zowat alle hitlijsten. De Heusdenaar heeft in zijn carrière al veel awards gekregen. “Maar de Zomerhit is daar nog niet bij. Daarvoor heb ik nog een plaatsje vrij op de schouw. Vorig jaar was ik teleurgest­eld. Mijn nummer ‘Where Did You Go (Summer Love)’ stond tijdens de zomermaand­en weken op 1, maar het was te laat uitgebrach­t om genomineer­d te kunnen worden voor Zomerhit 2017. Daarom heb ik de release van ‘Ellie’ dit jaar vervroegd.”

Penxten gooit alles in de strijd om de ontbrekend­e trofee in de wacht te slepen. “Ik doe het old school, een beetje zoals de politici bij de verkiezing­en, met flyers en pop-up acties. Maar de kers op de taart wordt een ludieke wedstrijd. Mensen die op ‘Ellie’ stemmen kunnen een dj-set van mezelf winnen op hun buurtfeest of straatbarb­ecue. Vorig jaar heb ik voor dj-sets gedraaid op jeugdkampe­n. Dat was tof. Ik sta op de grootste podia, maar ik doe even graag kleine dingen die dicht bij de mensen staan. Dat heb ik altijd gedaan en zal ik blijven doen.” Of de trofee ooit op de schouw zal belanden, is de vraag. “Mijn dochter is helemaal verzot op haar eigen nummer. Als ik win mag zij de trofee dan ook op haar slaapkamer zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium