Het Belang van Limburg

Koningskop­pel

SANTINI en DIMATA zitten na twee speeldagen al aan negen goals

- JÜRGEN GERIL/Thomas STANDAERT

Anderlecht scoorde in zijn eerste twee matchen van het seizoen liefst negen keer: 1-4 in Kortrijk, 5-2 tegen Oostende. Allemaal goals van het nieuwe koningskop­pel in de spits. Nooit deed een duo hen dat voor. Landry Dimata zit aan drie treffers, Ivan Santini maakte er al zes. De Kroaat is zelfs de eerste spits die twee hattricks maakt in zijn eerste twee duels voor Anderlecht in 67 jaar. “Ongelofeli­jk, hé”, aldus Santini.

De vorige Anderlecht-aanvaller die zesmaal scoorde in de eerste twee speeldagen was Pieter Jeng Van den Bosch. Hij trof in het seizoen 1951-1952 drie keer raak tegen Daring Brussel en drie keer tegen US Tournai. 67 Jaar later doet Santini dat kunstje over tegen Kortrijk en Oostende.

“Ik weet niet goed wat ik moet zeggen”, reageerde de Kroaat. “Het moet allemaal nog een beetje doordringe­n. Het is de wil van God dat ik op de goeie plaats sta. Ik maak het gewoon maar af. Voor de goal heb ik altijd een hoog rendement gehad, maar nu speel ik ook in een team dat dominant voetbalt en dus komen er nog meer kansen. Ik probeer elke match te scoren en we zien wel waar dat eindigt. Het is ook een plezier om met Dimata te voetballen. Hij was al twee keer de man van de match. Niet ik.” De Kroaat scoorde later nog vanop de stip met een Panenka. “Waarom een Panenka? Waarom niet? Ik deed het ook al in Frankrijk. Een bal hoog in het doel is altijd moeilijk voor de keeper. En mijn derde goal, dat afstandssc­hot? Ja, ik was wat moe en als ik vermoeid ben, denk ik minder na en schiet ik gewoon. Maar eigenlijk hou ik meer van intikkertj­es. Dan heeft de ploeg goed gewerkt.”

Het is de wil van God dat ik op de goeie plaats sta. Ik maak het gewoon af

Ivan SANTINI

De verwachtin­gen worden nu wel hoger. Het publiek verwacht nu elke week een karrenvrac­ht goals. “De verwachtin­gen kunnen me eigenlijk niet veel schelen. Als ik mezelf niets kan verwijten na een match, is het goed.”

Geduld

Maatje Dimata kon zich evenmin weinig verwijten na de match. Hij nam twee goals voor zijn rekening. “In de eerste helft ging het soms nochtans niet zo goed”, gaf Dimata toe. “Maar ik weet dat ik soms geduld moet hebben. De kansen komen wel.” ANDERLECHT: Didillon (6), Appiah (6), Vranjes (6), Milic (6), Saelemaeke­rs (7), Makarenko (6), Gerkens (6), Trebel (9), Cobbaut (5), Santini (9), Dimata (8). KV OOSTENDE: Dutoit (5), Milovic (5), Faes (5), Tomasevic (5), Capon (6), Vanlerberg­he (6), Vandendrie­ssche (5), Ndenbe (5), Canesin (5), Guri (6), Zivkovic (4).

VERVANGING­EN: 46’ Milic door Delcroix (6), 75’ Gerkens door Musona (6), 78’ Ndenbe door Sakala (-), 85’ Vanlerberg­he door Boonen (-), 90’ Saelemaeke­rs door Amuzu (-).

DOELPUNTEN: 46’ Santini (Cobbaut) 1-0, 52’ Dimata 2-0, 58’ Guri (Capon) 2-1, 82’ Santini (strafschop) 3-1, 86’ Santini (Musona) 4-1, 89’ Dimata (Trebel) 5-1, 90’ Milovic (Vandendrie­ssche) 5-2. STRAFSCHOP: 82’ Santini (omgezet).

GELE KAARTEN: 42’ Santini, 48’ Faes, 54’ Makarenko, 54’ Vandendrie­ssche. SCHEIDSREC­HTER: Sébastien Delferière (8). TOESCHOUWE­RS: 21.000.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium