Het Belang van Limburg

TW Classic sluit zonnige editie af in 3D

-

WERCHTER - Het gras in Werchter haalt opgelucht adem. Afsluiter TW Classic schroeide nog een laatste keer onder de loden zon en schotelde met Editors, The National en dEUS een opvallend jonge affiche voor. Maar het waren de oudjes van Kraftwerk die voor hét spektakel zorgden: even werd Werchter een 3Dbioscoop.

De 32ste show in België, de 7de in Werchter. Veelvoud hoeft niet te schaden, bewees Editors in maart met een sterke doortocht in het Sportpalei­s. Nochtans flirtte het ingestudee­rde nummertje van Editors in Werchter anderhalf uur lang met een geeuw. dEUS bracht het daarentege­n mét een nieuwe gitarist, de vervanger van Mauro, uitstekend vanaf. Mits een paar struikelin­gen: hit ‘Suds and Soda’ moest van de organisati­e na 20 seconden afgebroken worden omdat Barman en co. over tijd gingen. Faut le faire, Werchter.

Ufo’s

The National, die maakten er ondanks een zatte frontman misschien wel hun pienterste festivalpa­ssage in België. Kers op de taart: Kraftwerk, in 3D. Een ongewoon zicht op de Werchterse vlakte: de hele weide staarde als één gebrilde man naar het podium. Kraftwerk kwam met zijn stilaan legendaris­che 3D-show naar TW Classic en liet aan de ingang brilletjes uitdelen. Prangende vraag: wérkt zoiets in openlucht? Onze reporter stelde vast: absoluut. Zelfs tegen een ondergaand­e zon kwamen de visuals van de Duitse electropio­niers magistraal tot hun recht. Landende ufo’s, razende snelwegen, een Tour-peloton in volle vaart: ze waren nagenoeg even indrukwekk­end als in een bioscoop. Al klaagde een groot deel van de voorste rijen halfweg de set over hoofdpijn. Maar dat kon ook aan het lauwe bier liggen, natuurlijk.

 ?? VAN DE VELDE
FOTO GEERT ?? Kraftwerk bracht z’n legendaris­che 3D-show naar TW Classic.
VAN DE VELDE FOTO GEERT Kraftwerk bracht z’n legendaris­che 3D-show naar TW Classic.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium