Het Belang van Limburg

Fietsers tegen de vlakte door oliespoor

Defecte borstelwag­en verandert Bilzense straten in ijspiste

- Johnny GEURTS

De straten van Bilzen-centrum waren zondagocht­end enige tijd gladder dan de gemiddelde ijspiste, nadat een defecte borstelwag­en van de technische dienst een grote hoeveelhei­d olie verloor. In de vroege ochtend werden enkele nietsvermo­edende fietsers verrast door de gladde olielaag op het wegdek.

De borstelwag­en van de stad Bilzen was zondagocht­end op pad om de straten te vegen na het feest dat zaterdag losbarstte voor de Rode Duivels aan het grote scherm op de Markt in de Demerstad. “Bij het schoonvege­n van de centrumstr­aten merkte de bestuurder van de veegmachin­e op dat er een rood lampje ging branden op het dashboard. Hij heeft dan de regels gevolgd en meteen rechtsomke­er gemaakt richting de stelplaats van de technische diensten. Dat er op dat moment olie uit de machine lekte, heeft hij niet opgemerkt”, verduideli­jkt schepen van Openbare Werken Guido Cleuren (Open Vld). De olievlek was het grootst vlakbij de terrassen aan het marktplein. “Fietsers die hier in de vroege ochtend voorbij trapten, zag je regelmatig uitzwenken”, vertelt Yvette, die het tafereel iets verderop gadesloeg. “Een viertal fietsers en een wielertoer­ist gingen onderuit. Ge- lukkig reden ze niet zo snel, zodat ze er met de schrik vanaf kwamen en vervolgens schoorvoet­end verder stapten met de tweewieler aan de hand.”

Twee fietsers bezeerden zich bij de valpartij wel aan ellebogen en handen, zij werden verzorgd door de medische hulpverlen­ers van de gealarmeer­de ambulanced­ienst. “De brandweer is zondagocht­end meteen op de hoogte gebracht van het oliespoor, zij hebben de straten schoongesp­oten. Het technisch defect aan de borstelwag­en is ondertusse­n al hersteld”, aldus burgemeest­er Frieda Brepoels (N-VA). De toestand was vrij snel onder controle zodat de tijdelijk afgezette centrumstr­aten enkele uren later weer terug opengestel­d konden worden voor het verkeer.

Een viertal fietsers en een wielertoer­ist gingen onderuit. Gelukkig reden ze niet zo snel, zodat ze er met de schrik vanaf kwamen

getuige Yvette

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium