Het Belang van Limburg

180 bezwaarsch­riften tegen vergunning APL

-

Het openbaar onderzoek voor de aanvraag van een omgevingsv­ergunning voor asfaltprod­ucent APL is afgelopen. In totaal werden 180 bezwaarsch­riften ingediend bij het gemeentebe­stuur van Heusden-Zolder.

Voor Paul Heleven, bestuurder van het bedrijf APL in Viversel, is het een spannende periode. APL, dat al sinds 2000 gehuisvest is in Viversel, heeft sinds de klachten over geurhinder begonnen, al meer dan 100.000 euro geïnvestee­rd. “Ik wil wel even duidelijk stellen dat ons bedrijf nog steeds in orde is met alle vergunning­en. Deze aanvraag betreft een nieuwe vergunning omdat de huidige binnenkort vervalt. Ik wil ook benadrukke­n dat wij nauw samenwerke­n met het gemeentebe­stuur en de buurt. Heel recent hebben we nog samengezet­en met alle partijen en daar hebben we de geurstudie uit de doeken gedaan. We staan ook in contact met de milieu-inspectie. Alles wat ons wordt opgelegd, voeren wij uit. En we werken mee met de verschille­nde instanties. Zo is ondertusse­n ook het prototype van de actiefkool­installati­e in werking. Vanaf begin augustus zal die volautomat­isch in werking gaan op vraag van de expert van de bewoners. Wij hopen alleszins op een constructi­eve oplossing”, aldus Heleven.

Advies

Burgemeest­er Mario Borremans (Onafhankel­ijk) bevestigt het aantal bezwaarsch­riften. “We hebben 178 bezwaarsch­riften binnengekr­egen en er zijn er twee via het omgevingsl­oket ingediend. Het feit dat er de voorbije maanden veel klachten bij ons zijn binnengeko­men, zal hier wellicht een rol spelen. De bezwaarsch­riften worden allemaal bekeken en op het schepencol­lege besproken. Daarna zullen wij een advies uitbrengen aan de bestendige deputatie. Bedrijvigh­eid in onze gemeente is enorm belangrijk, maar dit mag niet voor overlast zorgen bij de inwoners”, aldus Borremans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium