Het Belang van Limburg

Spaanse verdediger van Juventus op komst

In de vijfde oefenwedst­rijd van deze voorbereid­ing was een roterend STVV een maatje te klein voor OH Leuven. “Na een zwaar oefenkamp ben ik toch een zeer tevreden trainer”, aldus coach Marc Brys, die de oefenparti­j in het Vlaams-Brabantse Lubbeek met drie

- Sven CLAES

Het duel tussen OH Leuven en STVV werd er uiteindeli­jk niet eentje van twee, maar van vier gezichten. Nigel Pearson dropte na de ingekorte rust een volledig nieuw elftal tussen de lijnen, Brys wachtte tot een uur spelen. De basis lag in beide kampen dus vooral op zo veel mogelijk speelminut­en vergaren. Na een flitsende start van de Kanaries, nam de Vlaams-Brabantse club na de pauze de overhand met drie doelpunten: 3-1. “We hebben er een zwaar, maar prachtig oefenkamp opzitten. De hitte en de vele trainingen eisten hun tol”, zocht Brys naar een verklaring voor de nederlaag. “Vergeet ook niet dat de start van de wedstrijd allesbehal­ve vlekkeloos verliep. We waren in totaal drie uur onderweg na een toch wel tumultueuz­e busrit (zie rand) vanuit Nederland. Maar ik heb de nodige drang en concentrat­ie gezien om ondanks de vermoeidhe­id een goede wedstrijd op de mat te leggen. Ik zag goede aanvallen, maar ook in defensief opzicht zijn we op de goede weg. Over alle facetten gezien ben ik een zeer tevreden trainer.”

Talentrijk­e Mmaee

Nieuwkomer Samy Mmaee opende al vroeg de score op het veld van VK Linden. Een strakke voorzet van Christian Ceballos werd op fraaie wijze tegen de netten gekopt. “Samy is een heel gedreven kerel op wedstrijde­n en trainingen”, zegt Brys. “Hij is talentrijk, maar heeft op zijn leeftijd (21, nvdr) uiteraard nog werkpunten. Maar wie heeft die niet? Het doelpunt was bovendien ingestudee­rd op training.”

OH LEUVEN: Thamsatcha­nan (46’ Gillekens), Libert (46’ Hubert), Moore (46’ Fabre), Schuermans (46’ Duplus), Mertens (46’ Daiseleire), Sowah (46’ Tshimanga), Persoons (46’ Gorius), Maertens (46’ Kehli), Dequevy (46’ Aguemon), Myny (46’ Casagolda), Kostovksi (46’ Diedhiou)

STVV: Steppe (46’ Pirard), Tomiyasu, De Sart (60’ Opdenakker), De Petter (60’ Asamoah), Botaka (60’ Antunes), Boli (60’ Janssens), De Bruyn (60’ Abrahams), Thallyson, Ceballos (60’ Legear), Mmaee (60’ Ryckaert), De Norre (60’ Bourard)

DOELPUNTEN: 6’ Mmaee 0-1, 25’ Myny 1-1, 47’ Casagolda 2-1, 69’ Diedhiou 3-1.

SCHEIDSREC­HTER: Lawrence Visser.

TOPESCHOUW­ERS: 450

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De hitte en de vele trainingen eisten hun tol bij de Kanaries.
FOTO JEFFREY GAENS De hitte en de vele trainingen eisten hun tol bij de Kanaries.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium