Het Belang van Limburg

“DE PLOEG HEEFT DE MATCH GEWONNEN, NIET DE COACH”

“Linkerflan­k vrijgeven na 0-2 was tactische fout”

-

“Ik heb geen overtuigen­de tactische ingreep gezien na de 0-2. De minuten na het tweede Japanse doelpunt zag je wanorde. We begonnen plots wel druk te zetten, maar puur op enthousias­me, zonder ingeoefend plan. Je zag soms aan één kant vier, vijf Belgen in de buurt van de bal waardoor het voor Japan volstond om van flank te wisselen om weer veel vrijheid te vinden.”

“Ik vond de dubbele wissel van Martinez geen overtuigen­de tactische ingreep, integendee­l. Carrasco voor Chadli was een pure wissel van namen. Fellaini kwam in de plaats van Mertens, maar ging veel centraler spelen. Doordat Mertens niet meer op rechts stond, kwam Meunier tegen twee man te staan. Japan bleef makkelijk de vrije man vinden. Het duurde niet lang voordat de Japanners doorhadden dat ze steeds ruimte hadden op links. Die hele flank vrijgeven, dat noem ik zelfs een tactische fout van Martinez. Ik vond dat Japan het zelfs nog te weinig heeft uitgespeel­d. De indi- viduele prestatie van Fellaini als invaller was sterk, maar zijn positioner­ing niet. Je zou verwachten dat je met meer mensen voorin gaat spelen als je 0-2 achter komt, maar we bleven met drie man achterin staan. Tactisch heb ik weinig veranderin­g gezien. De inbreng van de trainer voor de terugkeer was heel beperkt. Ik heb geen tactisch vernuft gezien. De ploeg heeft de match gewonnen, niet de coach. De 1-2 en 2-2 waren het gevolg van een corner, niet van een aanval. Bij de 1-2 wilde Vertonghen de bal voor doel brengen met het hoofd, maar hij viel binnen. Puur op enthousias­me kwamen we terug tot 2-2.”

De 1-2 en 2-2 waren het gevolg van een corner, niet van een aanval

René VANDEREYCK­EN

 ?? Foto REUTERS ?? Vertonghen zorgde voor de aansluitin­gstreffer. Een gelukje volgens Vandereyck­en. “Hij wilde de bal voor doel brengen.”
Foto REUTERS Vertonghen zorgde voor de aansluitin­gstreffer. Een gelukje volgens Vandereyck­en. “Hij wilde de bal voor doel brengen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium