Het Belang van Limburg

De Bilde volgt Nainggolan: “Ik ben geen journalist, dat helpt”

-

De ene ex-Rode Duivel die met de andere praat: dat is volgens Gilles De Bilde (46) de troef van zijn gesprekken met Radja Nainggolan. ‘Telefacts’ hangt er een volledige uitzending aan op.

Radja Nainggolan olé olé: het galmde zaterdagav­ond door het stadion tijdens de match van de Rode Duivels tegen Portugal. Nainggolan blijft een populaire jongen, zeker nu hij niet mee mag naar het WK voetbal. Gilles De Bilde, zelf ex-Rode Duivel, sprak Nainggolan in augustus en september 2017, in april en heel recent, toen pas bekend was dat hij naar het WK kon fluiten.

“Maar de uitzending gaat over veel meer dan zijn niet-selectie”, zegt De Bilde, “Radja praat ook over zijn leven in Rome, de heisa rond zijn persoon, zijn jeugd.” Nainggolan vertelt onder meer dat zijn mama er alleen voor stond toen zijn biologisch­e vader terugging naar Indonesië. “Ik heb hem nog een keer opgezocht. Omdat ik dacht: oké, we zijn allemaal wat ouder, ik heb nu zelf kinde- ren. Maar die ontmoeting is heel slecht afgelopen.”

Volgens Gilles De Bilde blijft de reportage waardevol, ook nu Nainggolan vorige week te gast was in de talkshow ‘Gert Late Night’. “Dat verandert niks aan de zaak. Wij hebben bij hem thuis mogen filmen, dat geeft toch een ander gevoel. En ik ken Radja persoonlij­k.” De Bilde sprak voor ‘Telefacts’ ook met Rode Duivels Dries Mertens, Romelu Lukaku en Marouane Fellaini. Donderdag zendt Eén een reportage uit van Ruben Van Gucht over Dries Mertens. “Dat is een andere invalshoek. Ik ben geen journalist, ik heb een andere verstandho­uding met jongens als Mertens. Een journalist is toch altijd een klein beetje uit op wat spraakmake­nd is. Ik ken de leefwereld van die spelers.”

 ?? Foto VTM ?? De Bilde (l.) met Nainggolan in zijn heel erg witte woonkamer.
Foto VTM De Bilde (l.) met Nainggolan in zijn heel erg witte woonkamer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium