Het Belang van Limburg

Dieven halen 3.000 euro uit enveloppen

Doopfeest in Genk

- Chris NELIS

Drie animatoren van een speelplein­werking in Genk worden ervan verdacht geld te hebben gestolen dat tijdens een doopfeest in enveloppes werd geschonken aan de ouders. De animatoren waren daar om de kinderen bezig te houden. Het zou gaan om een bedrag tussen de twee- en drieduizen­d euro. Een fouillerin­g door de politie leverde niet meteen iets op. Opmerkelij­k is dat, meteen nadat de feestvierd­ers de zaal hadden verlaten, er werd ingebroken.

Nathalie Barao da Palma en Nelson De Sousa, de ouders van Santiago (16 maanden) en Adriano (6 maanden) hadden afgelopen zondag een feestje georganise­erd omdat hun twee kindjes gedoopt zijn. “Omdat er ook nogal wat kinderen op dat feestje waren, wilden we voor animatie zorgen. Toevallig kwam ik op Facebook terecht op de site van een Genkse speelplein­werking. Er zouden drie animatoren komen. Twee zouden zorgen voor spel en plezier en eentje zou de kinderen schminken. De grimetafel stond vlak naast de cadeaus. We kregen ook heel wat enveloppen met geld. Die staken we veilig achteraan in een doos. Dat dachten we toch.”

Op een bepaald moment zag Nathalie twee wenskaarte­n op de cadeautafe­l liggen: “Maar het geld was weg. Het was ons al opgevallen dat het meisje aan de make-upstand verschille­nde keren naar toilet ging. We zijn daarop gaan kijken in de doos met enveloppen en die waren allemaal weg. We hebben dan meteen de politie verwittigd. De animatoren moeten nattigheid gevoeld hebben, want ze wilden snel weg, uren voor dat gepland was. Gelukkig heeft mijn partner Nelson ze nog kunnen tegenhoude­n. Toen de politie hier was werden in de vuilnisbak op de toiletten de lege enveloppen en kaarten gevonden. Maar van het geld was er geen spoor meer. De politie heeft de drie dan meegenomen en gefouillee­rd. Maar ze konden niets vinden en ze hebben het drietal laten gaan. Ons feest was al helemaal verpest. Toen de animatoren terugkwame­n om hun spullen op te halen durfden ze niemand aan te kijken.”

Inbraak

Toch had de avond nog meer onaangenam­e verrassing­en in petto. “Toen het feest was afgelopen, hebben we een deel van de spullen die we nog in de zaal hadden staan naar huis gebracht”, gaat Nelson verder. “Na drie kwartier waren we terug in de zaal en zagen we dat de deur was opengebrok­en. Maar er was niets gestolen of vernield. We vermoeden dat de dieven het geld ergens in de zaal verstopt hadden en dat zijn gaan halen toen ze zagen dat we vertrokken waren. We hebben meteen weer de politie verwittigd en ook de eigenaar van de zaal.”

De politie bevestigt dat het echtpaar een klacht heeft ingediend tegen de animatoren. “De wenskaarte­n zijn door de politie opgevraagd”, zegt Nathalie. “Ik vermoed voor vingerafdr­ukken. We ramen we het gestolen bedrag op twee- à drieduizen­d euro.” Bij de speelplein­werking wilde ze niet reageren. “Er is niets gevonden bij de animatoren en we laten het onderzoek over aan de politie”, luidt het.

Terwijl de politie hier was, werden de lege enveloppen in de vuilnisbak op het toilet gevonden

Nathalie BARAO DA PALMA

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Nathalie en Nelson met hun kindjes Santiago en Adriano. “Toen we na het feest even weg waren om de cadeaus naar huis te brengen, werd er ingebroken in de zaal. We denken dat ze het geld eerst hebben verstopt en het dan zijn komen ophalen.”
FOTO JEFFREY GAENS Nathalie en Nelson met hun kindjes Santiago en Adriano. “Toen we na het feest even weg waren om de cadeaus naar huis te brengen, werd er ingebroken in de zaal. We denken dat ze het geld eerst hebben verstopt en het dan zijn komen ophalen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium