Het Belang van Limburg

Halle-Gooik kroont zich kampioen

- Jo TREKELS

Zes keer kruiste Gelko Hasselt dit seizoen Halle-Gooik, vrijdagavo­nd ging het voor de zesde keer voor de bijl. De tweede keer in deze play-off-finale en dus mocht Halle-Gooik uitbundig zijn vierde landstitel op rij vieren. Dik verdiend, want het was simply the best. Op het scorebord fonkelde 7-1.

Halle-Gooik is momenteel geen spek voor de andere Belgische clubs hun bek. De internatio­nale topspelers blijven invliegen en donderdaga­vond presenteer­den de Pajotters nog een fonkelnieu­we spelersbus. Niet dat ze die gisteravon­d voor de eigen muit parkeerden. Integendee­l, halfweg had het al vijf goals bonus. Drie doelpunten waren geboetseer­d naar het beeld van hun seizoen: grote klasse. Gouden Schoen Grello passeerde fluks Dahbi en Lahraoui bij de 1-0, Bissoni nam een inworp van Zaramello op de slof bij de 2-0 en De Bail volleyde met een kattenpoot de 5-0 op het bord. Ook waar: bij de andere tegengoals ging de Hasseltse defensie – met name Lahraoui en Ortiz – niet vrijuit. Zeven doelpunten, zeven schutters. Grote buiging voor de kampioen. “Dit is de bekroning van een fantastisc­h seizoen, met eerst de beker en nu onze vierde titel op rij”, jubelde thuisvoorz­itter Martin Baert. Gelko-coach Carmelo Nieddu feliciteer­de de opponent uitvoerig. “We hebben er alles aan gedaan, maar botsten op een oppermacht­ige tegenstand­er. Vandaag schoten we op alle vlakken tekort. Toch wil ik mijn groep en staf bedanken. We zijn sterk naar mekaar toe gegroeid en op voorhand hadden we zeker getekend voor deze finale.” Of hoe Hasselt zich neerlegde bij de heersende hegemonie. Halle-Gooik was te hoog gegrepen, maar Gelko heeft er vrede mee dat het toch ‘better than all the rest’ was.

FP HALLE-GOOIK: Zaramello, Grello, Leitao, De Bail, Galan Carsi, Leo, Teixeira, Bissoni , Fernandao, Dujacquier, Cordier, Vandenheed­e.

GELKO HASSELT: Lahraoui, Lolo, Dahbi, Adnane, Martinus, Ortiz, Harram, Arbaoui, Hachem, El Admi, Murataj.

DOELPUNTEN: 7’ Grello 1-0, 8’ Bissoni 2-0, 10’ Cordier 3-0, 17’ Leitao 4-0, 18’ De Bail 5-0, 27’ Leo 6-0, 32’ Dujacquier 7-0, 39’ Ortiz 7-1. GELE KAARTEN: Cordier, Arbaoui. SCHEIDSREC­HTERS: Bylois - Ertanir. TOESCHOUWE­RS: 750.

 ?? FOTO GEERT TRESIGNIE ?? Na afloop waren de spelers van Hasselt zichtbaar teleurgest­eld.
FOTO GEERT TRESIGNIE Na afloop waren de spelers van Hasselt zichtbaar teleurgest­eld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium