Het Belang van Limburg

Harde les in efficiënti­e

Herk met opgeheven hoofd uitgeschak­eld

- Jeroen Fissette

Na een harde les in efficiënti­e mag FC Herk een kruis maken over deze interprovi­nciale eindronde. De mannen van trainer Kristof Meykens verlaten dat toneel wel met opgeheven hoofd. De 1-3-nederlaag betekent dat de resterende wedstrijde­n geen belang meer hebben.

De aangename wedstrijd had er wel heel anders kunnen uitzien. In de eerste tien minuten kreeg de thuisploeg immers drie prima kansen om de score te openen. Scherpte voor doel, de binnenkant van de lat en een attente keeper lagen echter in de weg. Dan toonden de bezoekers zich een pak trefzekerd­er. Op de eerste de beste tegenprik was het bingo. Uitblinker Vermaut, die een voet/ hoofd had in alle bezoekende treffers, effende het pad. “Zij begonnen sterk. We wisten meteen dat we vol aan de bak moesten. Maar we reageerden goed,” aldus Vermaut die zijn ploeg nog volop in de race voor promotie hield. Dat zit er voor FC Herk dus niet meer in. “In de eindronde moet je efficient zijn”, legde trainer Meykens de vinger op de wonde. “In onze sterke openingsfa­se moest er een bal binnen. Oostkamp toonde hoe dat wel moest. Maar de toe- schouwers hebben een leuke wedstrijd gezien. Er stonden twee ploegen op het veld die wilden voetballen. Maar zij speelden het slimmer. Oostkamp heeft voorin natuurlijk ook wel enkele kleppers lopen. Toch ben ik fier op mijn ploeg. We gaan ons ook nog in de resterende wedstrijde­n volop geven.” (jfz) HERK FC: Valkeners, Theunissen, Quintiens, Maesen (62’ Vernijns), Fory, Van Geneugden (81’ Mathys), V. Peeters, Stokmans, Bertels, Stoffelen, Willems (76’ Aganaud).

OOSTKAMP: Carron, Cafmeyer, Langeraet, Timmerman (90’ Bassimon), Bekaert (90’ Van Hoorenwegh­e), Vannest, Canoot (84’ Bilieck), Lenihan, Vermaut, Lannoo, Verheyden. DOELPUNTEN: 11’ Vermaut 0-1, 20’ Van Geneugden 1-1, 26’ Verheyden 1-2, 60’ Vermaut 1-3. GELE KAARTEN: Theunissen, Vernijns. SCHEIDSREC­HTER: Van Asch. TOESCHOUWE­RS: 220. INTERPROVI­NCIALE EINDRONDE POULE A

PROGRAMMA

Lille-Kalken Herk FC-Oostkamp

 ?? FOTO KH ?? Kobe Stokmans en Tom Lannoo geven elkaar geen duimbreed toe.
FOTO KH Kobe Stokmans en Tom Lannoo geven elkaar geen duimbreed toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium