Het Belang van Limburg

“Mentalitei­t is een probleem”

Limburg United sluit reguliere competitie af met een wanprestat­ie

- Raf COMANS

De match had geen belang meer en dat was duidelijk te zien aan de mentalitei­t van de spelers van Limburg United. Tegen de voorlaatst­e van het klassement bracht de thuisploeg een wanprestat­ie. Dat Luik kan scoren is algemeen bekend, maar 61 punten slikken bij de rust en 112 bij het eindsignaa­l, dat slaat alles. “Dit is het slechtste ooit”, vond ook coach Pascal Angillis.

Travis Releford verstuikte vrijdag in Luik zijn dikke teen en bleef aan de kant. Yannick Desiron werd door de supporters­club Lucky Bastards verkozen tot MVP van het seizoen en werd voor de wedstrijd gehuldigd. Ook coach Pascal Angillis en zijn assistent Jeroen Bijnens, die beiden volgend seizoen niet meer op de Limburgse bank zitten, kregen ook een bedankje. Elise Mertens - gisteren van 17 naar 16 in de wereldrang­lijst van het vrouwenten­nis - deed de opworp. Daarmee zat het Limburgse feestje er op.

Luik nam via Deroover en Bojovic de match meteen in handen. Bij United waren Heath en Unruh (6x3) de enigen op niveau. De Limburgers lieten zich makkelijk naar de slachtbank leiden. “We sukkelen heel de wedstrijd met onze verdedigin­g. Als we niet agressief spelen, hebben we problemen. Luik is een vlot scorende ploeg, maar dat zijn wij ook. Het probleem is dat de spelers met een verschille­nde mentalitei­t aan de opworp komen. Dat is een probleem. Er zit geen constante in”, aldus Pascal Angillis, die beseft dat het volgende week in de playoffs anders moet.

Kritiek aan refs

“Na de overwinnin­g in Luik vrijdag dachten we wellicht dat het vandaag gemakkelij­k zou gaan”, stelde Tate Unruh vast. “Zij staan wel onderaan in de rangschikk­ing, maar offensief is het een sterke ploeg. We waren gewoon niet gefocust in verdedigin­g. Luik strafte dat af. In de tweede helft deden we wel wat we moesten doen, maar dan was het veel te laat. We hebben deze match gewoon weggegeven. Als we volgende week met dezelfde mentalitei­t aan de opworp komen, is het seizoen voorbij. Maar dat zal niet gebeuren. We gaan er weer klaar voor zijn.”

De refs oogsten gisteren heel wat kritiek. Terecht. Maar aan de zege van Luik viel niets af te dingen. En daarvoor moet Limburg United echt wel in eigen boezem kijken. QUARTERS: 24-29, 13-32 (37-61), 32-27 (69-88), 23-24.

HUBO LIMBURG UNITED: 33/60 shots (waarbij 11/26x3), 15/22 vrijworpen, 19 rebounds. MUKUBU 0+9, RAHON 2+5, HEATH 6+12, DESIRON 6+2, UNRUH 12+11, Baptista 0+3, Giancateri­no 0+3, Delalieux 2+0, Hertay 0+0, Spicer 4+4, Harris 5+6.

LUIK: 34/55 shots (waarbij 8/13x3), 26/45 vrijworpen. DEROOVER 13+3, MONTGOMERY 0+3, LHOEST 4+0, PENNINCK 2+5, BOJOVIC 16+7, Harris 3+0, Jordan 7+6, Hazard 4+4, Cebasek 5+9, Beverly 7+14.

 ?? Foto SVD ?? Jordan Heath, een van de weinigen op niveau bij Limburg United, gaat zijn kans naar de korf.
Foto SVD Jordan Heath, een van de weinigen op niveau bij Limburg United, gaat zijn kans naar de korf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium