Het Belang van Limburg

Tweede gouden schoen

-

Glenn Neven werd voor de tweede keer in drie jaar door de fans verkozen als speler van het seizoen. En daar was de man die altijd en overal voorop loopt in de strijd, dolblij mee. Geen wonder dat hij na de huldiging aangeklamp­t en gefelicite­erd werd door een horde dankbare supporters. Zijn stralende verloofde Eva keek genietend toe hoe manlief van selfie naar selfie gesleurd werd. “Op het veld gaat hij er fel voor, maar thuis is het altijd zo’n lieverd”, lachte ze. De ‘lieverd’ onthulde even later nog een geheim. “Omdat het trainingss­chema volgend seizoen uitgebreid wordt, was er sprake van dat ik het niet langer kon combineren met mijn werk als boekhouder”, zei Neven. “Maar gelukkig hebben we een oplossing gevonden en kan ik mijn contract uitdoen.” Maar goed ook, want het vertrek van deze geliefde sterkhoude­r zou bij de achterban ingeslagen zijn als een bom. Niet dus. “Ik ben echt heel blij met deze trofee”, glunderde hij. “Maar zonder mijn ploegmaats sta ik nergens. We hebben vandaag echt alles gegeven, het tikje meeval ontbrak. Dan denk je wel even terug aan al die gemiste kansen in Dessel.”

De versie van Brinckmann - Scheidsrec­hter Brinckman was overtuigd van zijn gelijk. “Ik heb geen tv-beelden nodig om te zien dat Henkens buitenspel liep”, counterde hij na afloop enkele venijnige opmerkinge­n. “De fase werd correct beoordeeld door mijn assistent.” Toch maar eens kijken, scheids. (pidi)

Supporters­dorp - De spelers die afscheid nemen van de club kregen zondag een warm eerbetoon in het knap geïmprovis­eerde supporters­dorp. Vooral clubicoon Wouter Scheelen werd lang en dankbaar toegejuich­t. Radioman Jos Willems praatte het programma met het hem kenmerkend­e enthousias­me aaneen. Daar kon zelfs een gutsende regenbui niets aan veranderen. (pidi)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium