Het Belang van Limburg

“Betwijfel of ik vandaag meedoe om zege”

-

Ciao Tim. Jullie starten vandaag in de bekende bedevaarts­plaats Assisi. Ben je gelovig?

“Niet gelovig genoeg om te weten waarom Assisi zo belangrijk is voor de katholieke­n (lacht). Ik ben gedoopt en heb mijn communie gedaan, maar daarmee stopt het zo een beetje. Mijn bomma gaat wel altijd een kaarsje branden als ik een koers gewonnen heb. Aan mijn vaders kant zijn ze een beetje gelovig, aan mijn moeders kant totaal niet.”

Waarin geloof je dan wel?

“In trainen, eten en slapen. (lacht)” Geloof je ook in een tweede ritzege vanmiddag? Het profiel van de rit doet denken

aan die uit rit 4, toen je won.

“Ik voel me momenteel niet optimaal. Ik heb last van keel-, oor- en hoofdpijn. Het gevolg van een verminderd­e weerstand. Misschien is er nog iets mogelijk, maar ik betwijfel het.”

Onderweg passeert de Giro Filottrano, als eerbetoon aan de vorig jaar overleden Michele Scarponi.

“Wist ik niet. Ik ben duidelijk niet goed op de hoogte. Nu, ik begrijp wel waarom de organisati­e een Italiaans renner met zo’n staat van dienst wil eren. Zijn laatste team, Astana, zal wel plannen koesteren, zeker? Luis Leon Sanchez is alvast goed op dreef. Veel beter dan zijn kopman Miguel Angel Lopez. Ik verwacht me vandaag aan aardig wat klimwerk en een technisch parcours. Veel draaien en keren en smalle passages. Positioner­en wordt weer levensbela­ngrijk. De ploeg zal goed zijn. Nu nog de benen hebben. Daar maak ik me meer zorgen over.”

Gisteren kreeg je meer dan 25 minuten aangesmeer­d.

“Dat was niet de bedoeling. Voor de eerste klim schoot mijn versnellin­gsapparaat steeds door waardoor een wielwissel zich opdrong. Ik heb de kop van de wedstrijd nooit teruggezie­n. Het was voor iedereen - waar je ook reed - een verschrikk­elijke lange dag afzien.”

Het luxeproble­em bij Mitchelton Scott is van de baan. Chaves eindigde in jouw groep.

“Ik heb een beetje medelijden met hem. Je klassement zo verliezen is nooit leuk. Maar net dat onverwacht­e maakt de koers zo mooi.”

 ??  ?? Dagelijks telefonere­n we met Tim Wellens. De Truienaar die twee jaar geleden de bergetappe naar Roccaraso won, beantwoord­t onomwonden ons spervuur van vragen.
Dagelijks telefonere­n we met Tim Wellens. De Truienaar die twee jaar geleden de bergetappe naar Roccaraso won, beantwoord­t onomwonden ons spervuur van vragen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium