Het Belang van Limburg

“Beter scoren dan voorbije maanden”

THOMAS PIETERS voor eigen volk op zoek naar extra vertrouwen

-

Na 18 jaar heeft ons land opnieuw een toptornooi op de European Tour. Donderdag begint op Rinkven in Schilde de Belgian Knockout met Thomas Pieters als uithangbor­d. Na een tegenvalle­nd seizoensbe­gin gaat hij in eigen land op zoek naar extra vertrouwen. “Als ik me rechtstree­ks wil plaatsen voor de Ryder Cup, moet ik veel beter presteren dan de voorbije maanden.”

2018 was tot nu toe een tegenvalle­r voor Thomas Pieters. Het seizoen begon veelbelove­nd met een vijfde plaats in Abu Dhabi, maar daarna volgden een paar stevige opdoffers. Gemiste cut in The Masters, geen The Players Championsh­ip. Zelf beseft hij dat het niet goed was. Voorlopig toch. Het seizoen gaat nu pas zijn belangrijk­ste fase in. Met uiteraard de focus op “zijn” Belgian Knockout. “Alhoewel mijn familie voor de hele organisati­e in staat, ben je er toch sowieso ergens mee bezig”, stelt Pieters, al is dat volgens hem niet de oorzaak van zijn mindere prestaties. “We hebben gekozen voor het knockout systeem. Zo worden de eerste twee dagen in de stroke play discipline afgewerkt. Na twee dagen spelen de beste 64 spelers verder in het matchplay formaat, waar er man tegen man wordt gegolfd over negen holes en met rechtstree­kse uitschakel­ing. Voor mij is het een thuiswedst­rijd. Als ik in België ben, kom ik hier oefenen. Het is wel een voordeel, maar de druk zal ongetwijfe­ld aanwezig zijn. Je wil namelijk voor het thuispubli­ek en de vrienden iets laten zien.”

Boost

Een topprestat­ie voor eigen volk kan een boost betekenen voor zijn vertrouwen. “Met het BMW PGA Championsh­ip, de Open d’Italia en de US Open volgen drie erg belangrijk­e afspraken. Ik besef dat ik daar goed moet presteren om mijn positie in de Ryder Cup-ranking te verbeteren. Wat echter niet wil zeggen dat dit een absolute must is. In juli komt er met de cluster Open de France, Irish Open, Scottish Open en zeker The Open vier wedstrijde­n aan die je seizoen nog kunnen opfleuren. Kansen genoeg dus om me in de Ryder Cupkijker te golfen. Het is de bedoeling om me rechtstree­ks voor Team Europe te kwalificer­en. Twee jaar geleden moest ik op een wildcard hopen. Dit jaar wil ik dat risico niet meer lopen. Alleen moet ik dan stukken beter scoren dan de voorbije maanden. Wat zeker haalbaar is. Ook in de Belgian Knockout.”

Het is de bedoeling om me rechtstree­ks voor Team Europe te kwalificer­en. Twee jaar geleden moest ik op een wildcard voor de Ryder Cup hopen. Dit jaar wil ik dat risico niet meer lopen

Thomas PIETERS

 ??  ??
 ?? Foto FREDERIK BEYENS ?? Thomas Pieters speelt een thuiswedst­rijd op Rinkven. “Mijn hele familie staat in voor de organisati­e.”
Foto FREDERIK BEYENS Thomas Pieters speelt een thuiswedst­rijd op Rinkven. “Mijn hele familie staat in voor de organisati­e.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium