Het Belang van Limburg

“Blij dat ik terug ben”

Laurien Billen wint na twee jaar blessurele­ed de vijf kilometer

- Jacky STIJVEN

Voor de 29ste editie van de Tungrirun kwamen bijna 2.700 deelnemers opdagen. Steven Heemskerk en Sandrine Host hernieuwde­n in de tien kilometer hun zeges van vorig jaar. In de vijf kilometer gingen de overwinnin­gen naar Geoffrey Gillet en Laurien Billen.

Laurien Billen stond door een stressfrac­tuur in het scheenbeen twee jaar aan de kant. In de vijf kilometer van de Tungrirun stak ze een eind boven de concurrent­ie uit. “Ik ben tijdens de revalidati­e enkele keren hervallen en na de Zolderrun was dit pas mijn tweede wedstrijd. Ik ben blij dat ik terug ben”, vertelde de 21-jarige Tongerse. “Zoals vóór mijn blessure combineer ik loopwedstr­ijden met triatlon. Wellicht doe ik in Geel mijn eerste triatlon.”

Stadsgenoo­t Gijs Hubrechts beet zich bij de mannen de tanden stuk op de Waal Geoffrey Gillet. “Ik wist vóór de start al dat ik niet echt een kans maakte. Conditione­el zit ik niet goed momenteel. Na Dwars door Hasselt vorig najaar kampte ik lang met een blessure. Door een schooluits­tap naar Berlijn had ik bovendien vijf dagen niet kunnen trainen”, aldus Hubrechts die later op de middag ook nog vijfde werd in de tien kilometer.

Heemskerk op schema

In die tien kilometer toonde Steven Heemskerk dat hij op schema zit voor het BK op de piste, volgende zaterdag in Luik. “Vluchtgeno­ot Lucas da Silva maakte in het winterseiz­oen veel progressie en bleef tot voorbij halfweg volgen. Zonder echt te versnellen gleed ik daarna van hem weg. Dit was net als de 5000m van vorige zaterdag in Heusden een goede training voor het BK 10.000m. Daarin vrees ik vooral Fincioen en Roels. Het zal zaak zijn om van in het begin een hoog tempo op te leggen.”

Bij de vrouwen gaven Sandrine Host en Mieke Gorissen elkaar weinig toe tot halfweg. In de tweede wedstrijdh­elft trok Host het laken naar zich toe.

 ?? FOTO MIST ?? Laurien Billen knoopt in het eigen Tongeren weer aan met de overwinnin­g na twee jaar blessurele­ed.
FOTO MIST Laurien Billen knoopt in het eigen Tongeren weer aan met de overwinnin­g na twee jaar blessurele­ed.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium