Het Belang van Limburg

Meer dan vijftig auto’s getakeld

Reinigings­werken op vier carpoolpar­kings

- Zahra BOUFKER

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft vrijdagnac­ht vier carpoolpar­kings opgekuist: in Heusden-Zolder, Diepenbeek, Maasmechel­en en Lummen. De werken waren aangekondi­gd, maar toch werden in totaal 54 auto’s weggesleep­t. Heel wat gedupeerde­n zijn daar niet over te spreken, ze moeten elk 400 euro sleepkoste­n en een boete betalen. Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigt op regelmatig­e basis de carpoolpar­kings. “Het is essentieel dat de volledige zone dan autovrij is”, zegt woordvoerd­er Veva Daniels. “Daarom kondigen we deze werken twee weken op voorhand aan met infoborden op de parkings.” Cipier Lars Manshoven, die dagelijks met zijn Limburgse collega’s naar de gevangenis van Leuven pendelt, is niet te spreken over hoe de communicat­ie gebeurd is. “Vrijdag had ik een late shift. Toen mijn collega, die vroeger gestopt was, aankwam op de carpoolpar­king zag hij dat ze auto’s aan het takelen waren. Ik kreeg meteen telefoon. Rond 22.30 uur was ik ter plekke. Toen ik verhaal ging halen bij de politie, kreeg ik een hoop verwijten naar het hoofd geslingerd. Ik ben dan meteen mijn auto gaan halen in een depot in Hasselt. Het bord aan de ingang van de parking had ik niet opgemerkt. Blijkbaar was ik niet de enige. Op de parking zelf stonden geen informatie­borden. Als ik in fout ben, wil ik graag mijn boete betalen. Maar in zo’n situatie voel ik mij misbegrepe­n. Vierhonder­d euro boete? Dat is mijn dagloon maal vier. De communicat­ie was volgens mij onduidelij­k, want de parking stond die avond vol. Dus

Lars MANSHOVEN

Gedupeerde

ik was zeker niet de enige die het bord niet had gezien. Bovendien vraag ik me af of het bord rechtsgeld­ig is”, aldus Manshoven. “Er stonden inderdaad nog heel wat voertuigen”, zegt Veva Daniels. “En dat ondanks onze duidelijke oproep, twee weken op voorhand. Zeer jammer, natuurlijk. Er werden in totaal 54 auto’s getakeld: zes in Maasmechel­en, twaalf in Diepenbeek, 36 in Lummen en geen enkele in HeusdenZol­der. De politiedie­nsten waren snel ter plaatse en er werden meerdere takeldiens­ten per parking ingezet.”

“Wat de opkuis betreft, waren de parkings ‘normaal vervuild’. Maar in Lummen stelden we vast dat er op drie plaatsen een verstoppin­g was van de waterafvoe­r. Nu we dit hebben kunnen oplossen, zullen er daar veel minder plassen zijn als het regent. Ik ga er sowieso vanuit dat de aankondigi­ngen en de beboeting volgens het boekje gebeurd zijn. Iedereen staat vrij om een klacht in te dienen die wij dan individuee­l behandelen.”

In de nacht van 23 op 24 maart zijn er nog onderhouds­werken op de parkings in Halen, Hasselt, Houthalen, Paal en Tongeren.

De communicat­ie was volgens mij onduidelij­k. En dan 400 euro boete? Dat is mijn dagloon maal vier

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? In Lummen werden 36 auto’s getakeld, samen met de andere parkings ging het in totaal om 54 wagens.
FOTO KAREL HEMERIJCKX In Lummen werden 36 auto’s getakeld, samen met de andere parkings ging het in totaal om 54 wagens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium