Het Belang van Limburg

“Er was wat geluk bij”

Simon Vermeiren maakt doelpunt van het jaar tegen ex-club

- Piet DINGENS

Ook middenmote­r Oosterzone­n kon het op titelkoers voorbijraz­ende Lommel zaterdagav­ond niet afremmen. Vermeiren (twee keer) en Gueroui waren trefzeker voor de leider, Molenbergh­s redde vanop de stip de eer van de thuisploeg: 1-3. Voor Simon Vermeiren, ex-Oosterzone­n, werd het een terugkeer door de grote poort. Na amper vier minuten troefde de vervanger van de geschorste Din Sula al een aarzeling in de lokale defensie af: 0-1. “Door de felle wind schatten de verdediger­s en de doelman de vrije trap van Scheelen verkeerd in”, lachte hij. “Ik ging wel vol voor de bal.”

Enkele gemiste kansen - Azevedo besloot op de keeper, Walen trof de paal - en een lichtpanne (!) later was alles weer te herdoen. Hoewel thuisspele­r Walen onder geen beding bij een door Clepkens geplukte bal kon geraken, floot ref Willems strafschop voor een akkefietje met Santermans. Molenbergh­s liet het buitenkans­je niet liggen: 1-1.

Lommel drong weer even aan, zag doelman Jaa een vrije trap van Brebels uit de hoek ranselen en claimde tevergeefs een strafschop na een wapperend handje in een bos van spelers. “We hebben het onszelf in de eerste helft moeilijk gemaakt”, vond Van Imschoot. “Maar de ijzige wind speelde ook wel een rol.” Na de pauze geraakte Oosterzone­n niet meer uit de greep van een fel aandringen­d Lommel en iets voor het uur gaf Gueroui zijn ploeg met een grondscher­end schot loon naar werken: 1-2. “Drie keer probeerde ik het tevergeefs met rechts en met mijn mindere linker scoor ik wel”, glunderde hij na afloop. De middenveld­er droeg zijn tweede van het seizoen op aan zijn broer Hicham. De voetballer van Hades had vorige week een ernstig auto-ongeluk, maar is nu gelukkig weer aan de beterhand.

Groen-wit hield ook in de slotfase de teugels stevig in handen. En de meegereisd­e die hards, die koukleumen­d de Siberische wind trot- seerden, werden voor hun trouw beloond met ongetwijfe­ld het doelpunt van het jaar. Vermeiren kwam ter hoogte van de middellijn in balbezit en vanuit zijn ooghoek zag hij de doelman op de rand van de zestienmet­er staan. Met een weergaloze verre lob besliste de Leuvenaar de partij definitief: 1-3. “Daar was wat geluk bij, zeker”, knipoogde hij. “Maar die bal vloog er wel heel mooi in. En toen was de buit meteen ook binnen.”

Zijn profetisch­e woorden in onze zaterdagkr­ant, “Ik wil het de trainer moeilijk maken om te kiezen”, zullen na dit staaltje van pure klasse niet in dovemansor­en gevallen zijn.

Broeckx (op papier) trainer van Sp. Hasselt

Met Rikie Broeckx (foto) stond er een verrassend­e trainer op het wedstrijdb­lad voor Hasselt.

Hij neemt vanaf nu de T1functie over van Pino Canale. Reden: Sporting is verplicht om een trainer met een UEFA A-diploma op de bank te hebben zitten. Broeckx heeft zo’n diploma, Canale niet. Canale blijft wel gewoon bij de trainersst­af. Broeckx was tot vorige maand trainer bij Pelt. *** De gebroeders Nayib en Nadil Lagouireh stonden nog eens samen in de basis.

SPOUWEN-MOPERTINGE­N - Kenny Vandebroek komt volgend seizoen over van ESK Leopoldsbu­rg.

THES - Spruyt is geschorst tegen Vosselaar. *** Na een stevige botsing met Oris moest Geuens geblesseer­d naar de kant. De THES-spits liep een hoofdwonde op en kreeg een tulband aangemeten.

BOCHOLT - In extremis moest de zieke Edwin Wang afhaken. *** Met Ferre Wels (tweede basisstek) en de 16-jarige Danton Maes (eerste invalbeurt) mochten twee jeugdspele­rs van het grote werk proeven. *** Didden verlengde zijn contract met één seizoen.

TERMIEN: Bloemen (gescheurde ligamenten en botsplinte­rs enkel) revalideer­t op eigen initiatief al vijf dagen na de blessure op de loopband. Het is afwachten hoe de oogontstek­ing van Pulinx evolueert.

PELT - Deckers had krampen, maar scoorde voor Pelt alsnog de winning goal. *** Vandebriel viel uit (rugblessur­e).

WELLEN - Vinken zat op de bank als kinesist. Velagic en Smeets zijn geschorst. Lemmens trapte na zijn wissel een drinkbus richting de assistents­cheidsrech­ter en werd douchen gestuurd.

BILZEN-WALTWILDER - Omdat Eurlings geschorst was, nam T2 Bulen de honneurs waar. *** Theunissen blesseerde zijn knie.

HEUR-TONGEREN - Dupain (hamstrings) moest op het einde van de opwarming afhaken. *** Brecht Zanders (19) zat voor de eerste keer op de bank en speelde 20 minuten.

 ?? Foto MPICS ?? Molenbergh­s schermt de bal af voor Gueroui.
Foto MPICS Molenbergh­s schermt de bal af voor Gueroui.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium