Het Belang van Limburg

“Chapeau voor Gillet”

-

Ndongala

Voor Dieumerci Ndongala was Standard-doelman Gillet de matchwinna­ar. “Het was een wedstrijd waarin details de doorslag zouden geven. Dat is ook zo gebleken. Chapeau voor Jean-François Gillet. Hij hield zijn ploeg in minuut 86 overeind. Anders was de beker voor ons geweest.”

Trossard “Wat een drama”

De ontgoochel­ing droop van het gezicht van Leandro Trossard.

“Wat een drama”, fluisterde hij. “Ik kan moeilijk beschrijve­n hoe diep de ontgoochel­ing zit. Ik wilde absoluut die beker mee naar huis nemen. Standard won niet verdiend. En dan pakken ze de winst nog met een klotegoal. Eens op voorsprong dachten ze slechts aan één ding: tijd rekken.”

Renard “Zoontje had gelijk”

Standard TD Olivier Renard mocht na afloop vieren. “We gaan nu met een rustig gevoel play-off 1 in”, zei de in Limburg woonachtig­e Renard, wiens zoontje voor KRC Genk voetbalt. “Zoals jullie weten supporterd­e hij voor Genk, maar hij zei al op voorhand dat Standard zou winnen. Hij heeft gelijk gekregen.”

Niet naar Sclessin

Het plan om na de bekerwinst af te zakken naar Sclessin viel door de vrieskou en het late aankomstuu­r (3u) in het water. Een aantal spelers trok het centrum van Luik in om de bekerwinst te vieren. Matwinnaar Renaud Emond hield het gisteren op een rustig etentje met zijn gezin. Trainer Ricardo Sa Pinto reisde af naar Portugal. Woensdag wordt de training hervat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium