Het Belang van Limburg

“Als ik niet zou geloven in de finale, kap ik er best nu mee”

Even brak het koud zweet uit, toen gisteren haar Songfestiv­allied enkele uren voor de officiële voorstelli­ng online lekte.

- Dennis VAN GOETHEM

Tot Laura Groeseneke­n (27) de positieve reacties las over ‘A Matter of Time’. Nu kan ze met een sterk nummer, een knappe clip en bakken vol goesting naar Lissabon. “Ik heb één kans op 43 om te winnen. Die cijfers bevallen me wel.” Russen en het internet, het blijft een duister huwelijk. In de nacht van zondag op maandag belandde ‘A Matter of Time’, het pasgeboren Songfestiv­allied van Sennek – ofte Laura Groeseneke­n – online en ging het ogenblikke­lijk viraal. En dat enkele uren voor Groeseneke­n haar kindje met bijhorende videoclip aan de verzamelde pers zou voorstelle­n in de ICP Studio’s in Brussel. “Je wilt niet weten hoe ik me vannacht voelde”, vertelt Groeseneke­n. “Sommigen dachten dat het een marketings­trategie was, maar neen. Ik werd wakker door mijn smartphone. Dat ding trilde als een gek door meldingen van fans die me het nieuws wilden melden. En ik lag net zo goed te slapen. (lacht) Goed, no harm done. Ik durfde eerst de reacties niet te lezen, maar toen ze me vertelden dat die allemaal positief waren, ben ik erin gedoken. Geweldig om lezen.” Het nummer dat Groeseneke­n schreef, is dan ook gewoonweg goéd. ‘A Matter of Time’ ademt de sfeer van een Bond-theme, heeft een aardige kluif weg van Lana Del Rey in een melancholi­sche bui en druipt van Senneks geliefkoos­de stokpaardj­e: dramatiek. “Dit nummer is een deel van mezelf. Letterlijk, want ik heb het geschreven, samen met Alex Callier van Hooverphon­ic. Maar het voelt ook heel persoonlij­k, zit vol passie en emotie. Daar hou ik van.”

Inspiratie: gevallen theepot

Het idee voor de song ontstond toen in de studio een peperdure theepot van Callier in duizend scherven viel. “Dat was onze invalshoek”, zegt Groeseneke­n. “De schoonheid vin- den in iets waardevols dat stuk gaat. Het is dus geen klassiek liefdeslie­d. Ook geen typisch Songfestiv­allied, al weet ik niet goed wat dat precies is. Ik denk dat de wedstrijd al lang niet meer in een keurslijf zit. Anders had ik niet meegedaan. Ik wil te allen tijde mezelf blijven.” Of haar lied winstkans heeft, weet Groeseneke­n niet. Slaagkans, dat zeker wel. “Er zit een competitie­beest in mij. Als ik niet zou geloven in een finaleplaa­ts, kap ik er best nu mee. 1 kans op 43 om te winnen, dat bevalt me wel.” Aan haar show wordt nog volop gewerkt – “dansen doe ik niet, maar misschien kom ik wel als Tarzan het podium opgeslinge­rd” –, de outfit komt van de bekende Belgische modeontwer­pster Veronique Branquinho. “In mijn hoofd zit al een duidelijk beeld van wat ik wil, maar misschien verandert dat nog, zoals bij Blanche vorig jaar. Ik hou wel van zwart. Mijn kleerkast hangt er vol van, en zelfs mijn pyjama is zwart. Maar we zien wel.”

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ??
FOTO DIRK VERTOMMEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium