Het Belang van Limburg

“Eindelijk Belgisch kampioen”

Truiense Lisa Lung volgt op erelijst Hoeseltse Eline Loyen op

- Frederik BAETEN

Lisa Lung (18) uit Sint-Truiden heeft op de Belgische A-kampioensc­happen tafeltenni­s haar eerste titel veroverd bij de dames. Lung versloeg in de finale de West-Vlaamse Margo Degraef met 4-2. Ze volgt op de erelijst de Hoeseltse Eline Loyen op, die werd uitgeschak­eld in de halve finales. “Alweer een doel bereikt. En nu wil ik pieken op het EK -21”, glunderde Lung na afloop. Het Belgisch-Chinese toptalent, dat in Sint-Truiden geboren werd maar nu in Vlaams-Brabant woont, kon de Belgische titel al ruiken in 2015 en 2016, maar strandde telkens op een zucht van de titel in de finale. Derde keer, goede keer dus voor Lung. Al kreeg de studente aan de topsportsc­hool het ook deze keer niet in de schoot geworpen: 4-2-winst tegen Koszulap in de kwartfinal­es, een thriller in de halve finale tegen de taaie Mityukova (4-3). Lung begon dan ook als grote favoriet aan de finale tegen Margo Degraef. Al was ze niet echt opgezet met die favorieten­rol. Lung: “Omdat ik mijn laatste twee wedstrijde­n tegen Degraef had verloren. Het bleek ook in de wedstrijd dat we aan elkaar gewaagd waren. Ik won de eerste twee sets, maar zij knokte zich terug in de wedstrijd naar 2-2. Mentaal moest ik toen even sterk zijn, want Degraef kon ook op de steun rekenen van vele meegereisd­e sup- porters. Dat ik net toen kon doorduwen naar een 4-2, doet mij toch wel deugd. Eindelijk heb ik die Belgische titel.”

De mentale veerkracht was een rode draad door het tornooi van Lung? “Mijn tornooi is zeker niet vlekkeloos verlopen. Door een blessure heb ik twee dagen niet kunnen trainen en ik had de eerste wedstrijd wat aanpassing­sproblemen. Ook tegen Mityukova was het knokken, maar een titel krijg je nooit cadeau. Nu ga ik proberen om opnieuw een medaille te halen op het EK -21 in Minsk (8-11 maart)”, besloot Lung.

Ook goud in A-dubbels

Ook in de dubbels deden de Limburgers het prima. Eline Loyen (19) veroverde samen met Margo Degraef goud in het damesdubbe­l na winst tegen Ozer en Marchetti. Hasselaar Nicolas Schenkel pakte samen met Mitoukova goud in het gemengd dubbel: 4-2 tegen Sonnet-Guidon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium