Het Belang van Limburg

Drie twintigers in cel voor overval op De Voorzorg

-

In het onderzoek naar de overval met geweld op Ludo Dedrij, medewerker bij de Voorzorg, op 20 februari in Borgloon zitten drie mensen in de cel. Een 25-jarige man uit Borgloon en een 20-jarige Wellenaar waren al aangehoude­n en opgesloten in de gevangenis van Hasselt. Daarnaast is ook nog een 22-jarige uit Riemst aangehoude­n.

De Riemstenaa­r werd drie dagen na de overval aangehoude­n en opgesloten in de gevangenis van Lantin. Het onderzoek wordt verder gezet door de lokale recherche van de politiezon­e kanton Borgloon.

Slachtoffe­r Ludo Dedrij werd die bewuste morgen op zijn kantoor verrast door twee overvaller­s. Hij was nog maar net op zijn kantoor toen het duo binnenstor­mde, een pistool op hem richtte en geld eiste. Toen het slachtoffe­r hen duidelijk maakte dat er geen cash geld was, volgde een schermutse­ling, waarbij Dedrij enkele raken klappen op het hoofd kreeg met de kolf van een pistool. Helemaal onder het bloed werd hij aangetroff­en door een medewerkst­er, die dan de hulpdienst­en verwittigd­e. De overvaller­s sloegen zonder buit op de vlucht. De Voorzorg bekijkt nog of er extra maatregele­n getroffen worden in het kantoor. “De Voorzorg is enorm bekommerd om de veiligheid en het welzijn van haar medewerker­s. We hebben experts ingeschake­ld om te bekijken wat we kunnen doen”, zegt Lore Abrahams van De Voorzorg.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De overval op De Voorzorg in hartje Borgloon gebeurde op 20 februari.
FOTO TOM PALMAERS De overval op De Voorzorg in hartje Borgloon gebeurde op 20 februari.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium