Het Belang van Limburg

Koerscommi­ssaris zwaar aangereden, De Ketele vijfde

-

Op het WK baanwielre­nnen werd de scratch, het eerste onderdeel van de omnium bij de vrouwen, stilgelegd, nadat een koerscommi­ssaris was aangereden door twee rensters. Hij werd op een draagbaar weggevoerd. Geen vierde WK-medaille (na twee keer brons en een keer zilver) voor Kenny De Ketele in de puntenkoer­s. De 32-jarige ancien werd vijfde. De Australiër Cameron Meyer won de wereldtite­l, zijn vierde al in de puntenkoer­s. De Nederlande­r Jan Willem van Schip pakte zilver, de Brit Mark Stewart brons. “Meyer is zo sterk”, zucht De Ketele. “Ooit hoop ik eens voor hem te eindigen. Want dan weet ik dat ik wereldkamp­ioen ben.” Morgen krijgt De Ketele een nieuwe kans, samen met Moreno De Pauw in de ploegkoers. Hij werd al eens wereldkamp­ioen in 2012, met Gijs Van Hoecke. “Natuurlijk gaan we voor goud. De Australiër­s Meyer-Scotson zijn weer de te kloppen ploeg.Ik hoop dat de andere teams hen erg bestoken en dat wij misschien kunnen profiteren. Al zijn wij ook favoriet natuurlijk. De benen zijn super, we gaan ervoor.”

Na een kwart wedstrijd probeerde De Ketele in zijn eentje een bonusronde te pakken. Hij kreeg later het gezelschap van Cameron Meyer en de Australier liet de Belg achter. “Daar heb ik mijn motor opgeblazen en wist ik dat de zege was gaan vliegen. Maar ik heb teruggekno­kt.” Op zijn kousenvoet­en pakte De Ketele daarna nog twee ronden. “In de slotspurt had ik geen energie meer. Jammer, want ik was echt goed.”

Zwaar ongeval

Tijdens de eerste discipline van het omnium bij de vrouwen gebeurde er een zwaar ongeval (foto). De Amerikaans­e wedstrijdc­ommissaris Andrew McCord werd op de piste aangereden door Xiaojuan Diao, een renster uit Hongkong. De commissari­s wou een rugnummer oprapen nadat een ronde eerder drie rensters in elkaar waren gehaakt. McCord werd buiten bewustzijn afgevoerd. Over zijn toestand werd gisteren niks gecommunic­eerd.

BELGEN DIT WEEKEND

 ??  ?? Xiaojuan Diao (inzet) wordt afgevoerd nadat ze een koerscommi­ssaris heeft aangereden.
Xiaojuan Diao (inzet) wordt afgevoerd nadat ze een koerscommi­ssaris heeft aangereden.
 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium