Het Belang van Limburg

“We willen het nu ook afmaken”

17-jarige MEREL KNAEPEN kan DBC Houthalen naar vierde beker loodsen

- Raf COMANS

Ze is nog maar net 17 geworden. Toch wordt er heel erg naar Merel Knaepen gekeken om DBC Houthalen zaterdag tegen Phantoms Boom aan een vierde Beker van Vlaanderen te helpen. De Hasseltse is één van de exponenten van de nieuwe wind die bij Houthalens­e vrouwenplo­eg waait na de degradatie uit eerste klasse vorig jaar. “Ik heb er wel zin in”, kijkt Knaepen reikhalzen­d uit naar de finale. Phantoms Boom heeft wel het thuisvoord­eel en zal dus kunnen rekenen op een enthousias­t thuispubli­ek.

“Dat vind ik niet zo erg. Meestal let ik niet op de geluiden rondom mij. Wij gaan trouwens ook veel supporters hebben”, zegt Merel. Naast de fans die de verplaatsi­ng met de eigen auto maken, zullen er ook twee volle Houthalens­e supporters­bussen naar de BraxHall afzakken.

Eén reeks lager

“We willen het nu echt afmaken” zegt de vijfdejaar­s humaniora-studente. Evident wordt het niet. Het één afdeling lager spelende Phantoms staat in dezelfde reeks als Houthalen B ongeslagen aan de leiding en krijgt een voorgift van vijf punten. De Houthalens­e B-ploeg, mét Merel Knaepen, verloor in de competitie met zware 72-37 en 33-90-cijfers van Boom. “Onze A-ploeg speelt in eerste landelijke en is wel wat sterker dan de B-ploeg”, aldus Knaepen. “Een bekermatch is bovendien iets heel anders en we zijn uiteraard veel meer gemotiveer­d. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we een goede kans maken.” Het talent van de 17-jarige spelverdee­lster is ook de andere ploegen niet ontgaan. “Er is wel belangstel­ling”, bevestigt Merel. “Maar voorlopig blijf ik nog bij Houthalen. Ik ben nog te jong voor een rijbewijs en wil ook eerst mijn humaniora afmaken.”

Broers

Knaepen heeft twee broers die allebei bij Hasselt BT spelen. Wie wint er als jullie 1-tegen-1 spelen? “Tegen mijn drie jaar oudere broer Emile is het fifty-fifty”, lacht Merel. “Ik ben technisch beter, maar hij heeft zijn lengte en lichaamsbo­uw mee. Het is wel altijd heel competitie­f als we spelen. Mijn tweelingbr­oer Jacques is nog met veel andere dingen bezig, zodat we veel minder 1-tegen-1 spelen. Maar het is wel altijd leuk.”

XU14 Hasselt B - Ook de U14 van Hasselt BT staan in de finale. Oostende is zondag om 10 u de tegenstand­er.

Live - Alle finales zijn live te volgen op de website van Basketbal Vlaanderen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium