Het Belang van Limburg

“Domme rode kaart van Kipoy”

Moedige thuisploeg slikt diep in blessureti­jd fatale goal

- Jos CASTERMANS

Soms mag je eens beloond worden voor je strijdlust en dat leek tien verbeten knokkende Hoeperting­enaren, die na de uitsluitin­g van Kipoy zwaar onder druk kwamen te staan, ook te lukken. Maar diep in de toegevoegd­e tijd liep het voor de thuisploeg toch nog mis. Vos gaf perfect voor aan de ingevallen Baets en die velde voor de moedige plaatselij­ke krijgers een hartversch­eurend vonnis: 0-1. “Zo wil ik ook eens winnen”, klonk de reactie bij Jeuk-coach Peetermans. “Want hoe dikwijls hebben wij in de blessureti­jd al geen punten verloren? Grote kansen hebben we vandaag niet gehad, al hadden we wel een penalty voor handspel moeten krijgen. Het was moeilijk voetballen op dit veld. Dit was onze zwakste match na Nieuwjaar, maar we pakken wel de drie punten.”

Er viel inderdaad niet zo veel te beleven. In een gelijkopga­ande eerste helft hadden de aanvalsact­ies van Jeuk weliswaar een beetje meer structuur, maar een bal geraakte aan geen van beide zijden tussen de palen. Thuiscoach Nassen bracht halfweg de herstelde Kipoy in en die ingreep leek iets meer vaart in de lokale aanval te brengen. Maar Kipoy verstond de kunst om in de 25 minuten die hij op het terrein stond tweemaal geel te pakken. Eerst voor mekkeren tegen de ref en nadien voor een overbodige haakfout op Godinas.

Hij heeft de groep in de steek gelaten, heet dat in het voetbaljar­gon. Van dan af kreeg Hoeperting­en ook geen behoorlijk­e aanval meer in mekaar gestoken en werd het alle zeilen bijzetten om alsnog dat puntje te redden.

“Een domme rode kaart”, vond ook de Hoeperting­ense coach Nassen. “Bijna was het ons toch nog gelukt een punt hier te houden. Wij moeten het van onze collectivi­teit, inzet en eens een flits hebben. Achteraan en op het middenveld stond het goed en met Kipoy leken we meer dreiging naar voor toe te kunnen zetten. Maar dan doet hij zoiets. Ook op mentaal vlak doet zo’n late tegengoal enorm pijn.”

Opvallend was dat Nassen Marroccoli op de rechtse flank had geposteerd. “Is al enkele weken zo. ‘t Is wennen, maar ik doe mijn best”, zei de voormalige verdediger.

Over de afloop zei hij: “Je moet scherp blijven tot de laatste seconde. We hadden de match moeten doodleggen en zo de 0-0 over de streep trekken. We missen Stieners, Stoffels en Vanholst. Deze ploeg krijgt het moeilijk. We moeten gewoon zorgen dat we twee ploegen achter ons laten.”

 ?? Foto MIST ?? Gielen probeert bezoeker Gerrits nog af te stoppen.
Foto MIST Gielen probeert bezoeker Gerrits nog af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium