Het Belang van Limburg

“Mazzu-time op Stayen”

Charis Charisis vindt gaatje niet, boezemvrie­nd Goutas wel

- Gunter SCHOOFS

‘Mazzu-time, Mazzu-time’.

Dolgelukki­g en knotsgek doken de Kanaries de catacomben in na de late winning goal van Dimitrios Goutas. Jonas De Roeck had een andere Griek, Charilaos Charisis, in een belangrijk­e rol geduwd donderdag. Maar hij vond het beslissend­e gaatje niet in de rug van spits Boli. Dus nam Goutas gewoon over. “We staan lekker tweede. Bormans mag opnieuw betalen”, schaterde Charisis. Niet Alexis De Sart, wel Charilaos Charisis speelde tegen Moeskroen centraal in de rug van Yohan Boli. “Een beetje als een valse nummer tien”, aldus Charisis. “Centraal spelen is meer mijn ding, maar het was moeilijk om de opening te vinden. Twee keer scoorden we vanuit buitenspel. Dus dacht ik dat het wel het zou lukken vanop de stip, maar zelfs dat viel tegen. We kregen zoveel kansen… Als we deze match niet gewonnen hadden, zouden we een wrang gevoel overgehoud­en hebben.”

Was Charisis die aangeduid om de penalty te nemen, in plaats van Boli? “Niet echt. De trainer laat diegene trappen die zich goed voelt op dat moment. Er is niemand aangeduid die ze moét nemen. Ik heb me heel even gemeld maar Boli gaf aan dat hij ‘m wilde nemen. Dus liet iedereen hem begaan. Pech voor Yohan vandaag, maar niemand spreekt daar nog over.”

Centraal spelen is meer mijn ding, maar het was moeilijk openingen te vinden

Zondag naar Brugge

STVV pronkt op de tweede plaats en daar geniet ook Charisis van. “Philippe Bormans mag

Charilaos CHARISIS opnieuw premies uitbetalen, hé?” schaterde de Griek. “Ach, hij zal blij zijn met het goede voetbal dat we gebracht hebben. Tegen Oostende kregen we iets te veel, maar tegen Moeskroen verdienden we niets minder dan de drie punten. Oké, het gebeurde in de slotminute­n. Mazzu-time ,heet dat in België zeker? Maar die isnu wel verhuisd van Charleroi naar Sint-Truiden.” Zondag wacht de topper Club Brugge-STVV, de nummer één tegen twee. “Brugge is de beste ploeg van ’t land. Maar we hebben in Anderlecht al laten zien dat we die toppers aankunnen. We hebben niks te verliezen daar.”

 ?? JEFFREY GAENS
Foto ?? Charilaos Charisis krijgt zijn kans in het centrum, maar vindt geen openingen in de Moeskroens­e defensie.
JEFFREY GAENS Foto Charilaos Charisis krijgt zijn kans in het centrum, maar vindt geen openingen in de Moeskroens­e defensie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium