Het Belang van Limburg

“Dit komt keihard aan”

ASV Geel zet Nicky Hayen op straat ondanks vierde plaats

- Marc KEMPEN

Nicky Hayen is niet langer hoofdtrain­er van ASV Geel (eerste amateurlig­a). De ex-speler van STVV paste volgens het bestuur niet meer in de toekomstpl­annen van de club. “Ik ben boos, maar mag Geel met opgeheven hoofd verlaten”, aldus Hayen. Nicky Hayen behaalde met Geel de voorbije weken nog twee knappe zeges tegen leider Lommel en eerste achtervolg­er Dessel. De club staat na zeven speeldagen vierde in de stand, maar het bestuur besloot toch zijn coach de bons te geven.

“De beslissing was al genomen na de drie nederlagen op rij tegen Oosterzone­n, Deinze en Heist”, legt voorzitter Jan Tormans uit. “Na het overlijden van clubicoon Wim Van den Plas vorige week hebben we de bekendmaki­ng van het nieuws uitgesteld, maar nu hebben we de trainer ingelicht. Wij willen binnen vijf jaar naar 1B en binnen tien jaar naar 1A. Daarvoor moeten wij groeien als club. Op termijn willen wij ook overdag trainen. Hayen heeft nog een job naast het voetbal.” De ex-speler van STVV kreeg maandagavo­nd het slechte nieuws te horen. “Op een vrije dag moest ik mij op de club melden. Dat vond ik al raar. Dit komt keihard aan”, zegt Hayen. “Voor de competitie stelde de club het behoud als doel. Ondertusse­n staan we vierde. We beleefden een moeilijke periode, maar ik denk toch dat alle fans genoten hebben van onze mooie overwinnin­gen tegen Dessel en Lommel.” Hayen wil niet met modder gooien naar zijn ex-werkgever. “Ik heb altijd al in een profession­ele omkadering willen werken en over het financiële is er nooit een dispuut geweest. Ik ben wel boos, maar mag Geel met opgeheven hoofd verlaten. Ik ben hen dankbaar voor de kans die ze me gegeven hebben. De vele steunbetui­gingen doen deugd. Ik ben strijdvaar­dig en sta open voor een nieuwe uitdaging.”

Profession­alisme

Jan Tormans wil ASV Geel op termijn verder profession­aliseren.

“Die plannen komen in een stroomvers­nelling”, zegt de voorzitter. “De stad wil meewerken, wij gaan een NV oprichten en er staan investeerd­ers klaar. Hoe jammer ook, wij mogen ons niet laten afremmen.” Assistent Patrick Van Houdt leidt voorlopig de trainingen.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Nicky Hayen werd door Geel aan de deur gezet.
FOTO TOM GOYVAERTS Nicky Hayen werd door Geel aan de deur gezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium