Het Belang van Limburg

Louwel wipt Wuustwezel

-

Louwel heeft in de Beker van België voor een stunt gezorgd tegen Wuustwezel. De ploeg van coach Szczuka schakelde de eerste nationaler uit na het nemen van strafschop­pen. De thuisploeg klom al snel op voorsprong via Reyners, maar verzuimde die kloof verder uit te diepen en dat brak hen bijna zuur op. In de 88ste minuut zorgde Wuustwezel voor de 1-2. Trainer Szczuka gooide alles in de aanval en met succes. Reyners tikte in minuut 90 de gelijkmake­r binnen en in de strafschop­penreeks miste Louwel niet en redde keeper Vandenwyng­aert er eentje van Wuustwezel.

EERSTE PROVINCIAL­E

Beringen - Bokrijk 0-3 - N. Michiels, Mengels (vóór rust) en Della Pelle zorgden voor de goals.

Louwel - Hamont 0-5 - Al na 25 minuten en goals van Van Hout, Gorssen en Nijs stond Louwel met 0-3 in het krijt. Na rust dreven opnieuw Nijs en Van Hout de score nog op. Bilzen - Reppel 1-1 - Billijk gelijkspel, na goals van Lambié en bezoekster Goossens.

HW Zonhoven - Alken 1-1 - In de slotfase maakte Vandermaes­en de 0-1 van Ubags ongedaan.

TWEEDE PROVINCIAL­E

BS Sport - Genk 1-7 - Geers (2x), Knevels (2x), Paulussen (2x) en Gerard tekenden voor de zege. Vanmeer milderde. Pelt - Kortessem 0-0 - Logische score. De verdediger­s waren baas over de aanvallers. Jong STVV - Kaulille 5-0 - Bogaerts (2x), Krawinckel, Claeskens en Machiels zorgden voor forfaitcij­fers.

HW Zonhoven - Lommel 12-1 - Verlaek (4x), Borgese (2x), Jacobs (2x), Van Gestel en Cleuren schoten met scherp. Vermeer redde de eer.

DERDE PROVINCIAL­E

Lanklaar - Membruggen 0-15 - Compiet eiste de hoofdrol op met negen treffers. Ook Vrancken (3x), Boosten (2x) en Genc troffen raak.

Bilzen - Kaulille 4-3 - Pellaers, Hoobergs en Nijssen (2x) bezorgden Bilzen de zege. Janssen (2x) en Devos prikten tegen.

Mechelen a/d Maas - Eksel 14-0 - Breuls (5x), Gallo (3x), Ouali (2x), I. Engelen, Debauve, Santana en Welkenhuyz­en schoten met scherp. Maasland - Bokrijk 1-4 - Terron, Box, L. Michiels en Brenard sloegen de kloof. Houbrechts scoorde tegen.

BS Sport - Jong STVV 0-18 - Coenegrach­ts (5x), Al-Dakhil (4x), Smets (2x), Corten (2x), Cremers (2x), Houbrechts, Philips en Herbots maakten er een doelpunten­kermis van.