Het Belang van Limburg

“Wij zijn geen klein ploegje”

KMR Biesen dient buren eerste nederlaag van het seizoen toe

- Marc TRUYERS

Top vier onderuit

Van de eerste vier ploegen in het klassement leed de ene ploeg al een verrassend­ere nederlaag dan de andere. Sch.-Beverst verloor bij buur Biesen. Halen ging onderuit bij Torpedo en FC Alken moest verrassend buigen voor Gravelo. Ook nummer vier Munsterbil­zen liep averij op. Henis blikte paars-wit met 4-1 in en wordt dankzij het doelpunten­saldo de nieuwe gedeelde leider. Onderaan scheurt het een beetje. Dankzij de tweede zege van Gravelo en Kolmont (1-5 bij Lanaken) en de eerste winst van Landen (1-3 in Nieuwerker­ken) kijkt het viertal Zutendaal (3-0-verlies bij EMBO), Lanaken, Hoeselt (2-0-nederlaag bij Thor) en Nieuwerker­ken tegen een kloofje van twee à zes punten aan. Schoonbeek-Beverst werd gisteren in de Bilzerse burenderby op kracht en inzet afgemaakt door een temperamen­tvol KMR Biesen: 3-0. Op het smalle veld, dat er door de grote hoeveelhed­en regen erg zompig bij lag, kwamen de bezoekende lichtgewic­hten nooit in hun normale spel. “We verloren van een sterk Biesen op hun manier”, stelde Schoonbeek-Beverst-trainer Yves Beckers na een partij waterballe­t vast. “Als je hier om 14u toekomt en de regen valt met bakken uit de hemel, dan weet je dat het hier geen gezondheid­swandeling gaat worden”, vervolgde Beckers. “Op ons eigen kunstgrasv­eld kunnen we iedereen aan, maar tegen ploegen als Henis en Biesen op hun kleine velden hebben wij het moeilijk.” Met halve kansen aan beide zijden leek de beginscore ook de ruststand te gaan worden, maar dan ging doelman Bollen van Schoonbeek-Beverst niet vrijuit op een hoekschop.

“Omdat de corner sneller werd genomen dan ik dacht, stond ik nog

2 0 NIEUWERKER­KEN FC LANDEN

niet goed opgesteld. De bal werd recht omhoog gekopt, waardoor ik niet meer bij het leer geraakte en Haenen simpel kon scoren. Schrijf dat doelpunt maar gerust op mijn rekening”, sloeg Bollen mea culpa.

“Mijn vijfde en gemakkelij­kste doelpunt tot nu toe”, lachte Haenen. “Hoeveel ik er nog ga scoren dit seizoen? (lacht) Ik heb daar eens ooit verkeerde uitspraken over gedaan. Deze keer ga ik mij niet meer laten vangen.” Halfweg de tweede helft was het scharnierp­unt van de wedstrijd. In de gietende regen trapte Conings

1 3

De thuisploeg klom tegen de gang van het spel in op voorsprong, nadat Philippart profiteerd­e van een te korte terugspeel­bal. In het slotkwarti­er ging Landen op en over de thuisploeg: 1-3.

TORPEDO HALEN 3 1

In een propaganda­match veegde Coomans de snelle 1-0 van Snyders uit. Vaelen (rebound op strafschop) en Haesevoets (counter) stelden de thuiszege nadien toch veilig. een vrije trap vanop de rand van de zestien op Poulmans. Biesen schakelde razendsnel om. Haenen legde in de loop van Vandersmis­sen die stuitte op Bollen. De goed gevolgde Habex duwde de rebound makkelijk binnen: 2-0. Schoonbeek-Beverst probeerde nog wel de aansluitin­gstreffer te vinden, maar het aanvalsspe­l was te stereotiep. De counters van Biesen leverden wél gevaar op. Diep in de blessureti­jd prikte invaller Steylaerts er nog ééntje bij: 3-0. “Als je met deze cijfers wint, denk ik dat je dat niet onverdiend kan noemen”, aldus Fréderic Wygaerts. “De driepunter van vorige week gaf ons rust en vertrouwen. Vandaag zijn we op dat elan verder gegaan.”

Ook Biesen-coach Patrick Hensen kon zijn geluk niet op. “Ik denk dat we vandaag toch hebben getoond dat Biesen geen klein ploegje is. De basis van de driepunter was onze uitstekend­e mentalitei­t. Het was misschien niet eens nodig, maar ik had de spelers

Ik had de spelers de hele week opgenaaid, maar dat was niet eens nodig

EMBO ZUTENDAAL A Verdiende zege voor de thuisploeg, die al op het kwartier op voorsprong klom via Droogmans: 1-0. Kempeneers (strafschop) en opnieuw Droogmans stelden de overwinnin­g na de rust helemaal veilig: 3-0.

3 0

de hele week opgenaaid.” Yves Beckers kan leven met de nederlaag. “Beter eens één keer goed kletsen krijgen, dan enkele malen met 1-0 verliezen. Door het verlies van Halen en Alken is er niets aan de hand. Omdat we twee of drie namen hebben gehaald, maakt iedereen ons groter dan we zijn. We hebben nog 23 matchen om ons doel te bereiken en dat blijft nog altijd meedoen in de eindronde.” GRAVELO

FC ALKEN A

De thuisploeg zat na een knap openingskw­artier en goals van Lemmens en Verbeek op rozen: 2-0. Na de rust kwamen de bezoekers meer in de partij, Maes zorgde voor de 2-1. Lemmens besliste het duel met zijn tweede treffer: 3-1.

3 1

Biesen-coach HENSEN

 ?? Foto TP ?? De weergoden waren KMR en Schoonbeek-Beverst niet gunstig gezind. Claesen laat de tong hangen.
Foto TP De weergoden waren KMR en Schoonbeek-Beverst niet gunstig gezind. Claesen laat de tong hangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium