Het Belang van Limburg

Jordi Meeus sluit seizoen af met thuiszege

- Freddy VAES

Jordi Meeus sluit als eerstejaar­sbelofte het seizoen af met drie overwinnin­gen. In zijn eigen Lommel reed hij afgelopen zaterdag een dijk van een wedstrijd en bleek op het einde de snelste van een select groepje. Het werd een slopende wedstrijd, waarin tot wel tien keer toe de beslissing leek gevallen. Maar telkens opnieuw vocht men terug, zodat de wedstrijd steeds weer opnieuw kon beginnen.

Door het aanhoudend­e sloopwerk kwamen nog voor halfkoers slechts negentien renners in aanmerking voor de zege. Nadat een paar keer een klein groepje de beslissing leek te forceren werd het peloton uitgedund tot amper twaalf eenheden. En toen met nog goed 20 km te fietsen Rutger Wouters, Jordi Meeus, Sven Noels, Guy Van Broekhoven en Lamb Ross de handen in elkaar sloegen, leek de koers gereden.

Spurt met tien

Met twee renners van Zanatta en Balen, plus de sterke Lamb aan het commando, kon dat toch niet meer mislopen. En toch… de anderen vochten terug en kwamen opnieuw aansluiten, waardoor het pleit in een spurt met tien werd beslecht.

Bram Van Broekhoven probeerde die nog te ontlopen en leek daar ook in te lukken. Enkel zijn ploegmaat Jordi Meeus kon hem nog net voor de streep remonteren. Voor Meeus de derde zege van een voor hem schitteren­d eerste seizoen als belofte.

Krachten

“Super dat ik hier in Kolonie op amper vijf kilometer van thuis kan winnen”, glunderde hij. “En zeker omdat mijn mama van hier afkomstig is. Het was een beetje een rare wedstrijd, omdat die beslissing er maar niet kwam. Telkens we met een groepje vooruit raakten, werd er nooit door iedereen voluit gekoerst. En telkens opnieuw proberen mee te wippen of een gaatje te moeten dichtrijde­n, vraagt veel krachten. Maar ik had er gelukkig op het einde nog wat over.”

Allicht zijn laatste zege in een truitje van Balen. Jordi loopt immers al een hele tijd stage bij het Nederlands­e continenta­le team SEG, waar hij volgend jaar ook aan de slag gaat.

 ?? FOTO FREDDY VAES ?? Jordi Meeus remonteert net voor de meet zijn ploegmaat Bram Van Broekhoven.
FOTO FREDDY VAES Jordi Meeus remonteert net voor de meet zijn ploegmaat Bram Van Broekhoven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium