Het Belang van Limburg

Maaseikse ervaring rendeert

- Rob KWANTEN

In de provincial­e Beker van Limburg botste favoriet Dilsen-Stokkem zaterdag op een sterk Noliko Maaseik D, dat in de tie-break het laken verrassend naar zich toe wist te trekken. Ook de C-ploeg van Maaseik gaat door naar de volgende ronde. treedt dit seizoen aan met twee ploegen in tweede provincial­e. In de C-ploeg herbergt Noliko het jeugdig talent, de D-ploeg bevat vooral ervaren krijgers die in het weekend voor het plezier een potje volleyball­en. Maar op die uitbollers beet Dilsen-Stokkem, favoriet voor de titel in eerste provincial­e, in de stedelijke sporthal van Maaseik de tanden stuk. Het was Noliko, bij wie jeugdveran­twoordelij­ke Stef Stryckers aan de pass begon, dat de eerste twee sets won. Vooral Sampermans bezorgde Mavo heel wat problemen. Setter Thomas Wijers schakelde in de volgende twee sets een versnellin­g hoger bij de bezoekers en had een groot aandeel in het afdwingen van de tie-break, die Maaseik op ervaring wist te winnen. De setstanden waren 25-19, 25-18, 17-25, 25-27 en 15-12.

“Met Jef Hoedemaker­s, Jeffrey Hendrikx en Maarten Sampermans hebben we natuurlijk aardig wat kwaliteit in huis”, aldus Stef Stryckers. “Maar het is ons puur om het plezier te doen. Wij hebben een kern van een 17-tal spelers, waarvan er elk weekend negen of tien op het wedstrijdb­lad staan. Prioriteit is natuurlijk onze C-ploeg, die na drie speeldagen ook het klassement aanvoert in tweede provincial­e. Ook in de beker gaan ze een ronde verder dankzij een 3-0-overwinnin­g teMaaseik gen Genk C (3e provincial­e)”, geeft Stryckers nog mee.

Jeugdzonde­n

Bij Dilsen-Stokkem was de ontgoochel­ing vrij groot. “De beker was voor ons een belangrijk doel”, jammert coach Roberto Parisi. “De jongens tonen grote mentale veerkracht door een 2-0achtersta­nd ongedaan te maken. Maar dan nekken we onszelf met enkele jeugdige foutjes die door Maaseik genadeloos werden afgestraft. Dit Noliko heeft genoeg kwaliteit om in eerste provincial­e mee te doen voor de knikkers”, besluit Parisi. Derdeprovi­ncialer Ham zorgde bij de mannen voor de grootste verrassing van het weekend door met 3-1 te winnen van eersteprov­incialer Hasselt.

Tongerlo haalt uit

Bij de meisjes kende Hasselt (1e provincial­e) eveneens een baaldag. Op het veld van Tongerlo werd met 3-0 verloren. “Het plaatje klopte helemaal bij ons”, aldus Tongerlo-trainer Jacky Van Esser. “We hebben Hasselt drie sets lang overklast met passeur Sofie Deluyker in een uitblinker­srol. Onze ambitie blijft om dit seizoen zo veel mogelijk bij te leren en als de wind meezit een ticket voor de play-offs te veroveren. Maar met tegenstand­ers als Bocholt, Peer en Hechtel-Eksel zullen die plaatsen duur zijn”, besluit Van Esser. In tegenstell­ing tot Hasselt wonnen eersteprov­incialers Ham, Beverst en Tongeren wel hun wedstrijd.

EERSTE PROVINCIAL­E HEREN

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Sampermans krijgt de vrije doorgang van bezoekers Quintens en Beuten.
Foto JEFFREY GAENS Sampermans krijgt de vrije doorgang van bezoekers Quintens en Beuten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium